Forțele de ordine continuă să aplice sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor antiCOVID

Aproape 100 de sancțiuni contravenționale aplicate de forțele de ordine pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Polițiști, jandarmi și polițiști locali desfășoară în continuare activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Aproape 100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate.
La data de 9 decembrie a.c., echipele de control au verificat cu privire la respectarea măsurilor impuse 805 persoane și 98 mijloace de transport persoane.
De asemenea au fost verificate și 133 societăți comerciale, dintre care 57 au fost restaurante/terase/alte medii de interes.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
La activitățile desfășurate, polițiștii au fost sprijiniți de jandarmi și polițiști locali. Abateri de la normele impuse au fost constatate și de colegii de la jandarmi. Aceștia au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție. Alte nouă amenzi au fost aplicate de polițiștii locali, tot pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Totodată, au fost desfășurate și 12 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 30.025 lei.
În activități au fost angrenați 89 de polițiști, 31 jandarmi și 33 polițiști locali. Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *