FOTO: Prima vizită a premierului Florin Cîțu în Sălaj, o vizită istorică pentru Șimleu Silvaniei


Este o vizită foarte importantă pentru județul Sălaj, dar foarte importantă pentru orașul Șimleu Silvaniei. Vizita premierului Florin Cîțu este o vizită istorică pentru orașul de sub Măgura pentru că este prima vizită a unui premier în orașul Șimleu de după Revoluție.


Prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au făcut vineri, 11 iunie, o vizită de lucru în județul Sălaj. Însoțiți de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și de prefectul Dari Toma, cei doi demnitari au vizitat uzina de anvelope Michelin din Zalău și fabrica de țevi TenarisSilcotub, s-au deplasat pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului și au participat la Maratonul vaccinării, organizat în parcarea Zalău Value Centre.
Agenda vizitei a cuprins și o conferință de presă, la care au luat parte premierul, ministrul de Interne, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și președintele CJ Sălaj.
În acest context, prim-ministrul a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, subliniind că acesta nu a fost respins și nici retrimis României de către Comisia Europeană. ‼️„Nu pierdem acești bani: 29,2 miliarde de euro, îi vom lua pe toți. Avem proiecte depuse pentru acești bani, proiecte importante de investiții pentru România, care vor fi terminate până în 2026: infrastructură, spitale, «România Educată», acel fond de dezvoltare pentru UAT-uri. În acest moment, suntem în procedura firească în care sunt toate țările din Uniunea Europeană. În același timp, Comisia Europeană face observații, noi răspundem”, a menționat premierul.
Florin Cîțu a mai spus că pandemia nu a trecut, motiv pentru care trebuie intensificate eforturile privind vaccinarea: „Sunteți pe locul 10, un loc onorabil, dar trebuie făcut mult mai mult. Avem rezultate foarte bune, este adevărat, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Această campanie de vaccinare continuă până ne asigurăm că nu mai avem niciun caz de infectare”.
🧱 Ministrul Afacerilor Interne a declarat că pentru Guvernul Florin Cîțu, misiunea principală o reprezintă pregătirea României pentru etapa post-pandemie.📌 „Acest efort comun de relansare economică cuprinde un set de politici de dezvoltare și de susținere a investițiilor. Dezvoltarea este strâns legată de promovarea unui portofoliu consistent de proiecte de investiții, proiecte mature și bine fundamentate, de asigurare a surselor de finanțare, de existența resursei umane calificate, profesioniste și, poate cel mai important element, procesul de reformă a marilor sisteme publice. Guvernul este pe deplin angajat în această muncă de reconstrucție”, a afirmat Lucian Bode.
🏗 Dezvoltarea județului poate fi făcută cu ajutorul Guvernului României, a precizat, la rândul său, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, amintind proiectele importante susținute financiar de la bugetul de stat: 📌 „Pentru punerea în siguranță a podului peste râul Someș, pe DJ 108E, Guvernul a alocat 4 milioane de lei, în timp ce proiectul de reabilitare a DJ 109R, ce leagă localitățile Chendrea, Gălpâia și Romita, a fost finanțat cu 5 milioane de lei. Sunt investiții care vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutier din județul Sălaj și vor crește siguranța rutieră. Sumelor amintite li se adaugă cele 7 milioane de lei alocați de Guvernul României pentru Spitalul Județean de Urgență din Zalău, unitate medicală aflată în subordinea CJ Sălaj, banii fiind destinați extinderii Ambulatoriului integrat de specialitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *