Ministrul Bode despre faptul că Stupar Marius a fost desemnat să conducă în continuare IPJ Sălaj

Fost șef al IPJ Sălaj până ieri, 10 iunie, comisarul șef de poliție Stupar Marius, a primit o nouă împuternicire de la IGPR însă pentru funcția de adjunct pe o perioadă de 6 luni, iar Poliția Română la și desemnat să conducă în continuare destinele instituției.

În cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia vizitei de azi a premierului Florin Cîțu în Sălaj, ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat de ce clujeanul Stupar Marius a rămas la conducerea IPJ Sălaj, totodată dând asigurări că în cel mai scurt timp vor fi demarate concursuri pentru ocuparea funcțiilor de inspector șef, inclusiv în Sălaj.

Iată ce a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode: 

„Fiți convinși că nu organizăm concursurile în funcție de domnul Stupar sau de șeful IPJ Sălaj. Am spus și în urmă cu o săptămână, principala noastră preocupare în a asigura un management stabil predictibil la nivelul tuturor structurilor noastre este aceea de a scoate la concurs posturile de conducere. Faptul că doar în Poliția Română din 4800 de posturi de conducere, 1380 sunt împuterniciți în aceste funcții, arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă. Vorbim de peste 30% din posturi.

În consecință se află în derulare mai multe concursuri pentru ocuparea a 37 de funcții de conducere (…). Săptămâna viitoare vom face public calendarul concursurilor la nivelul mai multor structuri. În lista zecilor și sutelor de poziții de conducere veți vedea că vom scoate la concurs și funcția de inspector șef al IPJ Sălaj. 

Domnul Stupar a făcut o treabă foarte bună aici în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, fiind împuternicit. I-a expirat această perioadă de un an, este desemnat din poziția de adjunct. Este o procedură absolut legală. Aceste posturi vor fi ocupate în urma unor concursuri transparente, cu o comisie foarte bine articulată, respectată, cu mediul academic reprezentată, cu sindicatele reprezentate în aceste comisii”, a transmis ministrul Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *