FOTO| Primarul Cristian Ungur continuă dezvoltarea comunei Gâlgău

M

Comuna Gâlgău este formată din 7 sate și două cătune: Gâlgău (centru de comună), Căpâlna, Bârsău Mare, Glod, Chizeni, Fodora, Dobrocina și cele două cătune Gura Vlădesei și Frâncenii de Piatră. Populația comunei Gâlgău numără aproximativ 2150 de suflete.

Primarul comunei Gâlgău este Ungur Cristian, aflat la al treilea mandat, are 48 de ani, este căsătorit, are 3 copii și de profesie este inginer zootehnist.

La alegerile locale din septembrie 2020, primarul Cristian Ungur a câștigat detașat alegerile cu un scor electoral de 80% din totalul voturilor valabil exprimate.

Noul Consiliu Local Gâlgău pentru mandatul 2020-2024 este format din:

PNL – 8 consilieri locali / PSD – 2 consilieri locali / PMP – 1 consilier local


I. Proiecte aflate în curs de realizare

Construire Cămin Cultural Gâlgău, proiect care se află în curs de finalizare. Proiectul are finanțare asigurată prin GAL – Grup de Acțiune Locală 50.000 euro (fonduri europene), iar diferența de la bugetul local. Termen de finalizare iunie 2022.


Capelă mortuară Gâlgău – construcție nouă care este realizată în regie proprie. Stadiul lucrărilor – sunt finalizate lucrările în interior, urmează finisajele la exterior și amenajare curte. Termen de finalizare – anul 2022.


Construire teren de minifotbal cu gazon natural în localitatea Căpâlna, inclusiv împrejmuire, instalație cu noctură, instalație de irigat. Terenul va fi amenajat în curta școlii din Căpâlna.


Reabilitare interioară la Școala din localitatea Bârsău Mare: finisaje interioare, tencuit, pardoseli, tavane, instalații sanitare, electrice, grupuri sanitare WC.

Reabilitare exterioară la școala din localitatea Dobrocina: sistem termoizolație, uși, geamuri, jgheaburi, burlane, decorativă exterioară.


Rețea de alimentare cu apă în localitatea Chizeni, care este ultima localitate din comună racordată la rețea, deoarece celelalte 6 localități sunt deja conectate la rețeaua de apă. Proiectul este în curs de execuție, lungimea rețelei este de aproximativ 6 kilometri de conducte.


Reabilitare interioară la Muzeul Școlar din Gâlgău – zugrăveli, lucrări de întreținere și finisaje interioare.


Sala de sport cu finanțare de la CNI. Stadiu proiect: etapa finală de licitație. Sala de sport școlară va avea 102 locuri în tribună, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice. Valoare investiției este de 9,42 milioane lei (aprox 2 milioane euro). Noua sală de sport se va construi în curtea Primăriei lângă noul Cămin Cultural din Gâlgău.

Pentru că Primăria beneficiază de un teren generos în suprafață de 1 hectar, primarul Cristian Ungur intenționează să depună un proiect pentru construirea unei creșe. După finalizarea construcțiilor se va amenaja întreg spațiul cu alei, drum asfaltat, iluminat public, spații verzi, parc de joacă, trotuare, mobilier urban.


Reabilitare școala și grădinița din Fodora cu finanțare de la CNI, un proiect în valoare de 5,51 milioane lei. Proiectul cuprinde o reabilitare integrală a clădirii interior/exterior, inclusiv dotări. Stadiu: urmează procedura de licitație.


Programul Național Anghel Saligny – 4 cereri de finanțare peste 52 milioane lei

– Canalizare menajeră – valoare 11 milioane lei

– Drumuri de interes local (10 kilometri) – valoare 19 milioane lei

– Suplimentare debit apă în toată comuna – valoare 11,53 milioane lei

– Alimentare cu gaze naturale în Fodora, Dobrocina, Chizeni – 11 milioane lei

Reabilitarea Grădiniței Gâlgău, cerere de finanțare depusă la Agenția de Mediu pentru eficientizare energetică.

PNRR – proiecte întocmite pentru eficientizarea energetică a Școlii Căpâlna și a Școlii Chizeni, plus achiziționarea de microbuz școlar electric și stații de încărcare.

Modernizarea DJ 109F reabilitat integral de Consiliul Județean

Datorită bunei colaborări între Primăria Gâlgău și conducerea Consiliului Județean, dar și prin implicarea primarului Cristian Ungur, comuna a beneficiat de o finanțare consistentă pentru modernizarea unei părți din DJ 109 F, drum care face legătura între DN1C și DJ109E.


„Mulțumesc locuitorilor comunei Gâlgău pentru încredere și sprijinul pe care l-au acordat și îl acordă în continuare Consiliului Local și primarului pentru realizarea proiectelor pe care le avem în execuție și pe care urmează să le începem curând. 

Vreau să vă asigur că suntem preocupați de atragerea de noi fonduri și nu vom rata nicio oportunitate pentru dezvoltarea comunei noastre. Dumnezeu să binecuvinteze cetățenii comunei Gâlgău”, a transmis primarul Cristian Ungur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *