Ministrul Lucian Bode, vizită în SUA: Relația dintre România și SUA este foarte puternică

M

Ministrul de Interne Lucian Bode se află într-o vizită în Statele Unite, pentru a marca 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. „România este astăzi unul dintre cei mai apropiați aliați ai SUA în lume”, scrie ministrul, într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Am petrecut o seară specială în compania unor oameni minunați, prieteni ai României! Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, o bornă foarte importantă în relația bilaterală. Parteneriatul Strategic a influențat decisiv evoluția României în acești 25 de ani, iar România este astăzi unul dintre cei mai apropiați aliați ai SUA în lume. La ceas aniversar, mă bucur că am putut să celebrez acest moment deosebit la Washington, alături de oficiali și parteneri americani și reprezentanți ai comunității românești din SUA”, scrie Lucian Bode.

Acesta a vorbit despre relația bilaterală dintre cele două țări, dar și despre oportunitățile de a întări parteneriatul strategic.

„Relația bilaterală dintre România și SUA este foarte puternică și a evoluat foarte mult în ultimele decenii, iar comunitatea de români de aici a avut o contribuție deosebită în acest sens. Sprijinul oferit de SUA în acești ani a fost definitoriu și a întărit profilul politic, economic și de securitate al României în lume. Îi mulțumesc ambasadorului României la Washington, domnului Andrei Muraru și echipei sale care au făcut posibil acest eveniment plin de emoție, dar și celor care au onorat invitația și ne-au fost alături. Rămân profund angajat să consolidez și să dezvolt în continuare Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, precum și relația noastră transatlantică. Este un moment propice pentru a extinde acțiunile noastre către provocările comune cu care ne confruntăm, având în vedere că traversăm una din cele mai grave crize umanitare și de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. România a fost, este și va rămâne un partener de nădejde al Statelor Unite ale Americii”, a mai scris Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *