FOTO| Viceprimarul Teodor Bălăjel anunță că încep lucrările la statuia lui Mihai Viteazu de la Scala


Unul dintre cei mai implicați oameni din administrația sălăjeană, viceprimarul Zalăului, inginerul Teodor Bălăjel, anunță că dă start unei noi lucrări de anvergură în oraș. Este vorba de proiectul de modernizare a zonei din fața Cinematografului Scala, unde va fi amplasată și statuia domnitorului Mihai Viteazu.

Lucrările de modernizare vor fi ample și vor cuprinde pe lângă statuia impunătoare a lui Mihai Viteazu, trotuare moderne cu fântâni de pardoseală și un iluminat public excepțional.

„Am reușit, după încercări repetate, să obținem avizul de la Ministerul Culturii pentru proiectul de modernizare care va transforma zona din fața Cinematografului Scala, un ansamblu arhitectural ce va avea statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazu în centru, pe care l-am propus Consiliului Local la sfârșitul anului 2021.

Așa că la începutul acestei săptămâni am și convocat constructorul și proiectantul, am luat legătura și cu sculptorul, pentru a începe lucrările la ceea ce va deveni o emblemă pentru Zalău. Este vorba de o lucrare de mare efect ce va da eleganță acestui spațiu situat la intersecția străzii Simion Bărnuțiu cu bulevardul Mihai Viteazul și completează cu gust modernizarea orașului. În septembrie pot începe lucrările preliminare, am primit asigurări de la constructor.
Statuia ecvestră a lui Mihai Viteazu va fi punctul central al unei reamenajări cuprinzătoare, cu alei, cu fântâni de pardoseală, din care apa țâșnește la nivelul solului, unde serile vor fi deosebite datorită iluminatului de efect din zona statuii. Va fi și verdeață, bine proporționată în raport cu celelalte elemente, pentru armonie.
Între timp începem și reamenajarea spațiului dintre Scala și incinta liceului API, spre bulevard, în fața fostei librării Simion Bărnuțiu, unde acum este Biblioteca. Recuperăm acest spațiu și îl redăm zălăuanilor ca pe un frumos loc de relaxare, bogat în vegetație. Fosta fântână va fi refăcută, modernizată, iluminată. Vor fi alei cu iluminat specific unui spațiu de relaxare, bănci și amenajări florale în funcție de sezon.
Zalăul câștigă mult în arhitectura urbană, pe lângă modernizările funcționale. Zona Scala reamenajată, cu statuia lui Mihai Viteazu, va fi cu siguranță o zonă simbol a orașului și va asigura continuitate centrului extins al orașului, între zona centrului vechi și zona comercială cu mall-ul Zalău Value Center și noua zonă comercială și rezidențială care se va construi lângă acesta”, a transmis viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *