La Jibou se construiește un centru multifuncțional și un bloc ANL pentru tineri


Oraşul Jibou condus cu mult profesionalism și implicare de către tandemul Dan Ghiurco – primar și Vlad Pașcalău – viceprimar, continuă cu succes pe traictoria irevesribilă a dezvoltării. Este dovada reală a unei administrații eficientă și profesionistă, cu viziune pe termen lung, care pune mereu interesul cetățeanului pe primul loc. 

În această perioadă la Jibou se derulează o mulţime de proiecte cu finanţare europeană, guvernamentală şi locală, unele fiind finalizate, altele care abia au început. 

Se lucrează la noul Centru multifuncţional 

Cu fonduri europene, în oraş construiește un centru multifuncţional dedicat tuturor cetățenilor din comunitate, tineri sau vârstnici. Lucrările la această investiţie au început la jumătatea lunii iunie, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional.

Clădirea va avea un corp principal mare şi încă două corpuri mai mici. Va fi o clădire parter + etaj. Un spaţiu va fi destinat seniorilor din Jibou, cărora autorităţile locale le-au promis de câţiva ani că le vor face un sediu în care să se adune şi să socializeze.

Vor fi construite și spații special amenajate pentru femeile aflate în situaţii de violenţă domestică.

“Am avut din păcate şi situaţii de acest gen în ultimii ani. Şi aici mă refer la doamnele abuzate şi care au solicitat o cazare temporară. Ne-am dorit să avem un spaţiu pe o perioadă determinată în care să le asigurăm un adăpost”, spune primarul oraşului Jibou.

Clădirea principală va fi dedicată Clubului Copiilor, bibliotecii şi vor fi şi două săli de conferinţă, una mare şi una mai mică, dar şi spaţii de socializare pentru tineri, un adevărat centru multifuncţional.

În acest proiect, pe fonduri europene, sunt incluse şi modernizarea străzile Nuferilor şi Stadionului, care urmează să fie reabilitate integral. S-a realizat deja reţeaua de iluminat public şi în prezent se lucrează la introducerea utilităţilor în subteran, după care urmează lucrările de reabilitare integrală a tramei stradale. Străzile vor avea o nouă fundaţie, trotuare, canalizare pluvială îngropată, dar şi piste de bicicletă.

O firmă din Italia construieșe primul bloc ANL din Jibou

În oraş au început lucrările la primul bloc ANL dedicat tinerilor. Stadiul lucrărilor este destul de anvasat, constructorul reușind să ridice parterul.  Proiectul a ajuns la un stadiu de execuție de 25%. Contractul de finanțare a fost semnat în septembrie 2021 la București de către viceprimarul Vlad Pașcalău.

Blocul de locuințe va avea suprafața construită la sol de 297,10 mp, format din o scară cu unități locative: 15 apartamente cu două camere și 1 apartament cu 1 cameră.

Blocul va fi realizat pe structura în cadre, zidărie de tip GVP, tâmplărie PVC, termoizolație din vată bazaltică de 10 cm a pereților și termoizolație peste ultimul planșeu din polistiren extrudat 25 cm. Fiecare apartament va fi asigurat cu centrală termică murală.

Valoare totală a investiției este de 4.931.628,39 lei (aprox. 1 milion euro).

“Constructorul se mişcă foarte bine şi cred că, dacă va continua în acest ritm, va fi gata până la finalul anului sau cel târziu în primăvara anului viitor. Este o echipă de italieni care se mişcă bine”, ne-a declarat primarul Dan Ghiurco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *