Grevă în învățământul sălăjean! Miercuri, două ore de protest, nemultumiți de salarii și finanțarea educației

Salariatii din invatamant care sunt membri de sindicat vor intra in greva de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, anunta Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” – organizatii reprezentative la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar – au hotarat, in baza rezultatelor referendumului desfasurat in perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declansarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu incetarea lucrului in unitatile si institutiile de invatamant unde exista membri de sindicat ai F.S.E. „Spiru Haret” si F.S.L.I., in intervalul orar 11:00-13:00„, anunta sindicatele.

Protestul membrilor celor doua sindicate vine in contextul nemultumirile legate de salarii, de nealocarea a 6% din PIB pentru finantarea invatamantului, neacordarea de sporuri salariale si neplata orelor suplimentare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Urmează o grevă generală dacă Guvernul nu vor soluționa problemele problemele din sistem

„În județul Sălaj am depășit 50% din numărul de sindicaliști care solicită declanșarea grevei de avertisment, urmând ca în cursul zilei de azi și mâine să ne organizăm astfel încât desfășurarea evenimentelor să decurgă fără probleme deosebite. 

Miercuri, se va afișa la intrare și în alte locuri panouri care vor înștiința derularea grevei în intervalul 11.00 – 13.00. În acest interval elevii vor fi supravegheați fără ca activitățile didactice să se desfășoare. Procesul didactic va su practic suspendat.

În cazul în care reprezentanții guvernului nu vor soluționa revendicările organizațiilor sindicale, vor fi organizate noi forme de protest care ar putea culmina cu o grevă generală. 

Am trimis către taote unitățile de învățământ din Sălaj adresele de email și o notă de probleme din cele care au determinat declanșarea grevei către toți parlamentarii sălăjeni, inclusiv către domnul ministru Lucian Bode. O notă similară urmează să fie transmisă și primului ministru”, a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj, Eusebiu Lehene – președinte FSLI Sălaj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *