Pompierii sălăjeni au intervenit în acest weekend la cinci incendii: Ser, Huseni, Trestia, Almașu și Bogdana

În acest sfârșit de săptămână au fost înregistrate cinci incendii astfel: două la case din localitățile Ser (județul Satu Mare) și Huseni, două la coșurile de fum al unor imobile din localitățile Trestia și Almașu, un incendiu la o anexă gospodărească (o șură) din localitatea Bogdana.
Sâmbătă în jurul prânzului, pompierii Gărzii Nușfalău și ai SVSU Crasna au fost solicitați la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Huseni. Echipajele au ajuns la locul solicitării au observat că incendiul se manifesta la încăperea unei locuințe. În urma evenimentului două persoane au fost rănite și au fost transportate la UPU Zalău. Una care una prezenta arsuri (bărbat,aproximativ 51 de ani) și care a fost transportată de către elicopterul SMURD, iar cea de-a persoană a fost transportată de către un echipaj al ambulanței.
Cauza probabilă de incendiu a fost alimentarea defectuoasă cu combustibil (benzină) a unui sistem de încălzire. Au ars piese de mobilier, electrocasnice, și alte bunuri din încăpere.
Celelalte patru incendii au avut ca si cauze probabile efectul termic de la coșurile de fum neizolate față de materiale combustibile sau întreținerea deficitară al acestora prin necurățarea depunerii de funingine.
Ținând cont de incidența crescută a incendiilor din acest sfârșit de săptămână, pompierii sălăjeni vă reamintesc câteva măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece și anume:
– nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile;
– izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
– evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;
– verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *