Grupul ECR din Parlamentul European cere eliminarea controversatului raport Matic

Situatia cu raportul Matic din Parlamentul European – prin care se va impune educatia sexuala obligatorie in UE de la frageda pruncie, avortul considerat ca un drept fundamental al omului, eliminarea libertatii de constiinta a medicilor, faptul ca si barbatii pot naste copii si altele – e urmatoarea:

Ca urmare a unei cereri procedurale facute de grupul ECR, din care fac si eu parte, azi, miercuri, de la ora 18, ora RO, se va vota daca raportul Matic sa fie scos de pe agenda de vot sau nu.

Daca se voteaza sa fie scos, raportul nu va mai fi supus nici dezbaterii in plenul Parlamentului European si nici la vot.

Dat fiind ca raportul e foarte controversat si incalca chestiuni ce tin de suveranitatea statelor membre UE (domeniul sanitar e de competenta exclusiva a statelor membre), cea mai buna solutie este sa se voteze aceasta prevedere iar raportul sa fie scos de pe agenda.

Personal voi vota pentru scoaterea raportului de pe agenda de vot. Daca nu trece aceasta prevedere, voi vota pentru rezolutia ECR (pe care am si cosemnat-o), in care aratam ca raportul Matic incalca suveranitatea statelor membre UE si trebuie respins. Daca nu trece aceasta rezolutie, voi vota la final contra raportului Matic.

Raportul Matic, scris de un socialist croat, este, insa, atat de extremist incat efectiv nu ai ce compromis sa faci pe el.

Cand spui ca avortul este un drept fundamental al omului, ce ai putea negocia?

Cand spui ca barbatii pot naste copii si „trebuie sa beneficieze de masuri privind sarcina si nasterea fara discriminare pe baza identitatii lor de gen”, ce negocieri mai poti face?

Cand se spune ca statele membre trebuie sa elimine din legi prevederile ce recunosc personalului medical dreptul la libertatea de constiinta, in baza careia pot refuza sa faca ori sa participe la avort, ce ai putea negocia?

Corneliu Coposu a spus ca „negociem orice, dar nu negociem principii/valori”.

Or, cand vine vorba despre dreptul fundamental la viata, dreptul parintilor de a-si creste si educa copiii, dreptul la libertatea de constiinta, aici nu ai ce negocieri/compromisuri sa faci.

Mai sunt cateva ore pana la votul pentru scoaterea acestui raport de pe agenda.

Daca credeti in suveranitatea Romaniei, daca credeti ca avortul nu e un drept fundamental si ca un copil nenascut are dreptul la viata, daca credeti ca parintii trebuie sa aiba un cuvant de spus cu privire la educatia propriilor copii, daca credeti ca oricine are dreptul la libertatea de constiinta, aveti sansa sa faceti istorie!

Contactati toti europarlamentarii romani si spuneti-le sa voteze azi pentru scoaterea raportului Matic de pe agenda, iar la final, daca aceasta prevedere nu trece, sa voteze impotriva acestui raport.

Luati-va din timp sa le scrieti tuturor europarlamentarilor romani pentru ca o faceti pentru voi si copiii vostri!

E important acum ca toti europarlamentarii sa auda vocea voastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *