Primăria Șimleu organizează „Ziua SilvanIei”, înainte cu 3 zile de vot

Primăria Șimleu Silvaniei a decis să organizeze un eveniment cultural – artistic „Ziua Iei”, chiar cu 3 zile înainte de votul pentru alegerea primarului orașului.

Candidatul independent Călin Tulbure acuză PNL Șimleu de ipocrizie.

„ATENTIE !ATENTIE !S-a terminat cu visatul pe scenă al PNL-ului.

JOI se îmbracă in IE

Astazi faceau poze in Cetatea Bathory ca si cum ar fi moșia lor. Scuze ,este moșia lor,pentru că noi le dăm voie.

Ipocrizia,minciuna,infantilismul sunt parti integrante din PNL Simleu.

Să organizezi zilele IEI in 24 iunie ,3 zile inainte de alegeri reprezintă cel mai mare dispreț pe care îl are PNL Simleu față de cetățenii orașului Simleu.

Dar este nevoie ca, conaționalii nostri purtători de fuste colorate să ne arate cum va arata costumul popular incepand de luni.

Oameni buni ,MERGETI LA VOT, altfel vom purta cu totii fuste colorate,si ne vom plimba cu „caravelul” si remorca.

MERGETI LA VOT ȘI VOTATI PENTRU DUMNEAVOASTRA!!!  VOTATI PENTRU SCHIMBARE, PENTRU CA VIITORUL SU NĂ SUMBRU”, transmite avocatul Tulbure.

Cătălin Tulbure deși candidează independent este susținut de partidul AUR Sălaj.

Contextul organizării „Zilei SilvanIEI” este dat de marcarea în fiecare an a ZILEI UNIVERSALE A IEI ROMÂNEȘTI, bluza tradițională românească fiind un simbol internațional al culturii române și o piesă emblematică a costumului popular național românesc.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică împreună cu Biblioteca Orășenească „Al.Șt.Șuluțiu” cu sprijinul Primăriei Orașului Șimleu Silvaniei și a Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj, vă invită Joi, 24 Iunie de la ora 14.00 la ”Ziua SilvanIEI„ care va avea loc în Parcul Cetății Báthory.

Anul acesta organizatorii și-au propus să vină și în sprijinul producătorilor tradiționali din Țara Silvaniei prin organizarea în cadrul evenimentului a unui târg cu degustare și vânzare de produse.

Producători ca: Podgoria Silvania, Siciliana, Stupina Vereș, Andi și Zoli, Grădina Botanică Jibou, AF Buboi-turtă dulce, Fort Silvan, Coșul cu lavandă, AF Liviu Clejan, La Bunica, Photo Booth, Kurtos Kalacs, au acceptat propunerea organizatorilor și vor fi prezenți în Cetatea Șimleului pe parcursul întregii zile. Grupul de tineri artiști de la „SilvanArt” conduși de profesorul Dumitru Costălaș își vor expune lucrările într-o expoziție inedită.

Motiv de dublă sărbătoare „Sânzienele” și „Ziua Iei” pentru întreaga comunitate șimleuană, vor fi prezenți pe scena din Parcul Cetății: Ansamblul Folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă Sălaj, Ansamblul „Barcăul” din Șimleu Silvaniei, corul „Dealul Țarinii ” din Bădăcin, Daniel Constantin Pop și Denisa Minodora Rolnic , cât și elevi de la Casa Orășenească de Cultură Șimleu Silvaniei și de la Liceul de Artă „ Ioan Sima” Zalău.

Evenimentul ”Ziua SilvanIEI„ devine tradiție la Șimleu Silvaniei și încearcă să reprezinte o formă de promovare a turismului, culturii și identității locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *