IMAGINI spectaculoase de pe Autostrada Transilvania cu 11 km de viaducte construite de UMB

UMB avansează la şantierele de pe Autostrada Transilvania între Nădășelu, Zimbor și Poarta Sălajului. Această bucată a fost denumită „autostradă viaduct” deoarece cuprinde 11 kilometri de viaducte spectaculoase. 

Dintr-un total de 42 de kilometri pentru toate sectoarele cuprinse în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) între Nădășelu, Zimbor și Poarta Sălajului, se întind 11 kilometri de viaducte spectaculoase.

Pe parcursul traseului, se găsesc 28 de pasaje ingenioase ce traversează văile și dealurile Transilvaniei. Aceste constructii au lungimi variind între 40 și 720 de metri și ating înălțimi de până la 40 de metri. Un exemplu notabil este viaductul numărul 25, aflat în Valea Glodului, în județul Sălaj, care face parte din lotul Zimbor – Poarta Sălajului.

„Sunt lucrări foarte grele. Am fost pe șantierul autostrăzii Transilvania am văzut două loturi care, cred eu sunt cele mai grele din țară, în acest moment și poate nu doar din țară. De la Nădășelu la Poarta Sălajului se lucrează extraordinar de greu pentru că o iau la vale dealurile acolo, dar este o mobilizare extraordinară, pasaje poduri…tot ce vreți… Termenul de finalizare pe cele două sectoare de la Nădășelu la Poarta Sălajului ar fi pe sfârșitul anului viitor”, a transmis săptămâna trecută ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat cu UMB în iunie 2020 pentru 680 de milioane lei (majorat ulterior la 837 milioane lei) și un termen de 36 de luni (12 proiectare și 24 execuție). Estimarea finalizării în decembrie 2024.

Este un volum de muncă imens, iar pe şantierele UMB se lucrează inclusiv noaptea. Imaginile spectaculoase cu stadiul structurilor pe loturile UMB de pe autostrada A3, cu date, procente şi informații au fost publicate pe Canalul YouTube „Cristian Marius Man”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *