România atinge borna de 1000 de km de autostradă. Moment istoric anunțat de Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu anunță un nou moment important în istoria infrastructurii din România. Țara noastră atinge borna de 1000 de km.

Sorin Grindeanu confirmă că România va atinge borna de 1.000 de kilometri de autostradă. Acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare pe tronsonul de Autostradă A3 din județul Sălaj.

Întrebat marți câți kilometri de autostradă vor fi dați în folosință până la sfârșitul anului, Grindeanu a răspuns: „Până la finalul anului viitor, minimum 250”.

„Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de kilometri pentru că se dă în circulație lotul de la Nușfalău la Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvaniei și se atinge acea bornă”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

Autostrada A3 este o autostradă în construcție, ce pornește de la București spre nord, urmând să traverseze Munții Carpați prin Valea Prahovei, să străbată Podișul Transilvaniei pe direcția SE-NV, și să ajungă, prin nordul Carpaților Occidentali, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borș 2.

Autostrada va lega orașele București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sighișoara, Târgu Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Zalău și Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.

One thought on “România atinge borna de 1000 de km de autostradă. Moment istoric anunțat de Sorin Grindeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *