Încep lucrările de reabilitare și modernizare a drumului dintre Tusa și Vânători (Cluj)

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat miercuri, 3 martie, contractul privind reabilitarea și modernizarea DJ 191D: Tusa – limită județ Cluj, km 19+200 – 31+300.
Investiția, derulată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, are o valoare de 34,5 milioane de lei (inclusiv TVA). Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor și patru luni pentru pregătirea recepției și alte activități specifice pentru finalizarea proiectului.
Lucrările vizează reabilitarea și modernizarea următoarele elemente ale drumului: carosabil (12.130 m), trotuar (750 m), șanț pereat/rigolă carosabilă/șanț de pământ (13.279 m), poduri și podețe (124 bucăți), stații de transport public (10 bucăți), zid de sprijin (4.577 m), parapet metalic de siguranță (7.890 m), elemente de semnalizare rutieră.
Sectorul de drum care face obiectul proiectului cu finanțare nerambursabilă se regăsește pe raza comunei Sâg, străbate localitatea Tusa și continuă până la limita cu județul Cluj.
“Reabilitarea și modernizarea sectorului de drum DJ 191D va asigura accesul dintre Autostrada Transilvania spre zona de sud-vest a județului Sălaj, spre județul Cluj și legătura cu E81/DN1F: Zalău – Cluj, E60/DN1: Cluj – Oradea și DN1H: Zalău – Oradea – frontiera cu Ungaria, sporind, totodată, siguranța traficului la nivelul acestei microregiuni.
Principala motivație a reabilitării acestui drum o reprezintă scoaterea din izolare și subdezvoltare a microregiunii aflate într-un vizibil impas de dezvoltare și mobilitate”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *