Jibouanul Baltă Ionel-unul dintre cei mai prolifici profesori din Romania

Baltă Ionel este profesor de arte la Liceul Teoretic Ion Agârbiceanu din Jibou și coordonatorul cercului de pictură de la Clubul Copilor Jibou.

Profesorul Baltă Ionel a practicat artele vizuale si peste hotarele țari noastre, mai exact in Spania, Ciudad-reor, provincia Castilla la Mamcha, unde a învațat un stil occidental de arte, care in prezent îl predă copilor de la Liceul Teoretic Ion Agârbiceanu.

Profesorul Baltă Ionel este apreciat peste hotarele țari , câștigand diferite concursuri internaționale și a aparut de nenumarate ori si la televiziunile internaționale. În Spania a expus în timp de 4 ani la consolatul Romaniei 120 de lucrari, la Antique Cazino.Si doua expoziții a cate 80 de lucrari fiecare la asociația Română- Spaniolă.A lucrat si expus in Germania la Frankfurt pe Main, în Slovacia la Bratislava, în Italia si a expus numeroase lucrari pe marea Mediteraniană.

În ultimii 10 ani consecutivi a câștigat 1112 premii nationale, cât și internaționale din care 687 de locul 1 .Șase dintre ele fiind chiar marele premiu al competiției. Anul acesta (2021) a început cu dreptul, a obținut 21 de premi naționale in luna Ianuarie, în cetatea ,Uniri Alba Iulia, iar azi a ajuns rezultatele de la concursul național ,,Dragobete pupă Fete,, în care eleva Rus Mara coordonată de profesorul Ionel Baltă a castigat premiul cel mare.

In aceasta perioada de pandemie a realizat 3 ample expoziții de pictură intitulate ,,Pandemia 2020,, ,,Dulce la Jibou,, – ,, El zorab-La Jibou,, , iar în prezent lucrează la o expoziție județeană de pictură, expusă la ISJ-Sălaj.

Printre cele mai spectaculase lucrari realizate de Baltă Ionel, se numară:,,Muntele Fuji,,-De la Gradina Botanică- Jibou, ,,Pictură 3D pe pavaj si astfalt,,– ,, Treceri de pietoni in format 3D”, ,,Ochiu lui Goga,,-Fiind unicat in Romania -,,Surasul lui Monalisa,,.

În cadrul proiectului ,,Erasmusplus,, profesorul Ionel Baltă a învațat elevi din strainatate sa picteze in format 3 D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *