Infracţiuni rutiere constatate de poliţiştii sălăjeni

  Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel judeţean, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi asigurarea respectării legislaţiei rutiere.

Sâmbătă,  19 februarie a.c., ora 10:30, poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău au oprit, pentru control, un autoturism care circula prin localitatea Guruslău, la volanul căruia se afla un bărbat de 42 de ani, din comuna Hereclean.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, ora 17:45, polițiștii rutieri din Șimleu Silvaniei, au oprit pentru control, un bărbat de 33 de ani, din comuna Măeriște, care conducea un  ATV neînmatriculat, pe Drumul Județean 108 F, prin comuna Măeriște.

Tot la data de 19 februarie, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, în municipiul Zalău, un bărbat de 30 de ani, din Zalău, care figura în bazele de date având dreptul de a conduce „cu restricții-suspendat”.

Duminică, 20 februarie, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în flagrant delict, un tânăr de 26 de ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul Etilotest a indicat 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus pe șofer la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au depistat în flagrant delict alți doi șoferi, aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Primul conducător auto, un bărbat de 58 de ani, din municipiul Baia Mare a condus un autoturism, pe Drumul Județean 110A, între localitățile Coșeiu și Guruslău, iar testarea cu aparatul Etilotest a indicat 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea, un bărbat de 58 de ani, din comuna Bocșa a fost identificat în trafic la ora 15:30, în timp ce conduce un autoturism, prin localitatea Câmpia.

Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul Etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în arul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medical unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat în flagrant delict, tot duminică, un bărbat de 19 ani, din Sighetu Marmației, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 108A, prin localitatea Românași, fără a poseda permis de conducere.

În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, sub supravegherea unităților de parchet competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *