Sondaj Avangarde: 45% dintre români consideră că partidele sunt infiltrate de agenţi ruşi. AUR, PSD şi PNL în Top 3

Aproximativ 45% dintre români cred că Rusia are agenţi de influenţă infiltraţi în clasa politică românească, dintre aceştia 48% fiind de părere că agenţii sunt infiltraţi în toate partidele. Totodată, în ordinea clasamentului pe partide, 12% dintre români consideră că cei mai mulţi agenţi sunt infiltraţi în AUR, 8% în PSD, 6% în PNL şi 2% în USR, conform datelor obţinute de un sondaj Avangarde realizat la comanda G4Media.ro.

De asemenea, potrivit rezultatelor studiului, 61% dintre români consideră că România ar trebui să primească refugiaţi din Ucraina, unde există o importantă comunitate românească, în timp ce 19% au spus “nu”.

Continuând pe aceeaşi temă, peste 60% dintre participanţii la sondaj evaluează capacitatea logistică şi financiară a României de a primi zeci de mii de refugiaţi, în cazul în care Rusia ar invada Ucraina, ca fiind “slabă” sau “foarte slabă”. Doar 15% consideră că este “bună”.

În plus, aproximativ 50% dintre intervievaţi consideră că românii ar merge la luptă în cazul în care România ar fi atacată, în timp ce 20% au bifat rubrica “nu”.

Întrebaţi ce ar face personal în cazul izbucnirii unui război, 31% dintre respondenţi au afirmat că vor lupta, iar 18% au precizat că se vor refugia în altă ţară.

La întrebarea dacă România este o ţară mai sigură cu sosirea trupelor americane şi franceze, 60% dintre români au răspuns cu “da”, în timp ce 12% cu “nu”.

Potrivit sondajului Avangarde, 32% dintre români consideră că Ucraina ar trebui să intre în alianţa NATO, în timp ce 28% au răspuns cu “nu”.

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda G4Media în perioada 20-21 februarie, prin metoda interviului telefonic pe un eşantion de 700 de subiecţi, având o marjă de eroare de 3,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *