Întâlnire cu proiectanții pentru Varianta de ocolire – Zalău, Crișeni și Hereclean


Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, împreună cu viceprimarul Nicolae Fazakas și reprezentanți din cadrul direcțiilor tehnice și de urbansim din cadrul instituției a avut marți, 25 iulie, o întâlnire cu reprezentanții firmei SC Explan SRL Cluj-Napoca, care realizează documentația tehnico-economică pentru proiectul Varianta de ocolire Zalău Nord – Alternativa pentru decongestionarea traficului rutier pe DN 1H în localitățile Zalău, Crișeni și Hereclean.
În cadrul întâlnirii au fost analizate traseele propuse de proiectant, aspecte identificate în teren și au fost înaintate soluții tehnice pentru diferite zone de pe traseu. Termenul de finalizare a documentației tehnico-economice este luna mai 2024, urmând ca după această dată să fie demarată procedura de achiziție a lucrărilor.
Această investiție va fi finanțată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027.
“Facem pași importanți în realizarea unui proiect esențial pentru locuitorii municipiului Zalău și nu numai. Am avut o întâlnire cu proiectanții care se ocupă de elaborarea documentației tehnco-economice aferentă obiectivului de investiții – Varianta de ocolire Zalău Nord – Alternativa pentru decongestionarea traficului rutier pe DN 1H în localitățile Zalău, Crișeni și Hereclean. Am analizat împreună traseele propuse și am insistat asupra configurării unei variante care să nu afecteze clădirile deja construite, iar șoseaua să fie la o distanță optimă și conform reglementărilor în vigoare față de construcții”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *