Județul vecin prinde o mega investiție de 650 de milioane de euro. Va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industrie

Compania finlandeză Nokian Tyres a anunțat marți că intră în România și va investi 650 de milioane de euro pentru a construi o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, după ce recent s-a retras din Rusia, potrivit unui comunicat de presă citat de Econmedia.

Noua fabrică va fi amplasată în Oradea, în apropiere de granița cu Ungaria. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor.

Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025.

Potrivit sursei citate, în noua fabrică vor lucra circa 500 de angajați. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope de pasageri și SUV cu jante de dimensiuni mai mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală.

„Europa Centrală este o piață importantă pentru noi, iar această investiție demonstrează angajamentul nostru față de această piață. Noul sediu va fi amplasat strategic, aproape de clienții noștri. După o evaluare amănunțită a peste 40 de locații și a mai multor factori, cum ar fi disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și mediul de afaceri stabil, a fost clar că Oradea a fost cea mai bună alegere pentru noua noastră fabrică”, spune Adrian Kaczmarczyk, SVP, operațiuni de aprovizionare.

Compania, care are deja fabrici în Finlanda și SUA, a declarat că fabrica va fi prima fabrică cu emisii zero de CO2 din industrie.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit în luna septembrie la Palatul Victoria o delegație a companiei finlandeze Nokian Tyres, unul dintre marii producători europeni de anvelope.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *