La concursul pentru șefia Poliției Sălăjene (IPJ) candidează doi clujeni! Unul este Stupar Marius

O situație nemaiîntâlnită la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj este faptul că de mai bine de un an de zile este condus de oameni din afara județului, respectiv de clujeanul Stupar Marius.

Însă un lucru straniu se întâmplă la concursul demarat recent de Poliția Română pentru ocuparea funcției de inspector șef la IPJ Sălaj, concurs care se va finaliza pe 12 august.

Surpriză! La concurs s-au înscris doi clujeni, respectiv Stupar Marius – actualul șef la Poliției Sălăjene și al doilea candidat este un polițist din Dej sau Turda, spun sursele Monitorul de Sălaj

”O să mă înscriu la concurs pentru că eu am venit aici să fac treabă, nu să plec. Consider că încă nu am încheiat ce mi-am propus și voi lua în considerare să mă înscriu la concurs. În principiu mă voi înscrie. Eu mai am mult de muncă aici în Sălaj și vreau să închei ceea ce mi-am propus ca și proiecte”, a declarat în februarie pentru presa locală șeful al IPJ Sălaj, Marius Stuparu.

L-am întrebat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, despre situația din Sălaj și despre faptul că pentru prima dată în istorie, IPJ Sălaj va fi condus de un clujean și nu de un sălăjean, asta în cazul în care unul dintre cei doi clujeni promovează concursul.

Un alt aspect care iese în evidență este faptul că nici un polițist sălăjean nu a dorit să se înscrie la acest concurs, lucru care ridică semne de întrebare. Oare care este motivul pentru care nici un polițist din Sălaj să nu-și dorească să conducă inspectoratul?

Și nu în ultimul rând să amintim și faptul că trei șefi de Poliție din orașele Zalău, Șimleu și Cehu Silvaniei au studii superioare absolvite la Vasile Goldiș sau Spiru Haret.

Șeful Poliției din Zalău (Crăciun Stelian) și Cehu Silvaniei (Podina Mircea) se află pe funcții, fiind împuterniciți, deci nu au promovat un concurs.

Din 24 de funcții de conducere din cadrul IPJ Sălaj (servicii și birouri), 8 funcții sunt ocupate prin împuternicire, iar Structura de securitate nu are niciun șef.

One thought on “La concursul pentru șefia Poliției Sălăjene (IPJ) candidează doi clujeni! Unul este Stupar Marius

  1. Sunt slab pregătiți dar în primul rand sunt corupți marea majoritate a polițiștilor din Zalău. Unul Gaidos a căzut pe scări în fata politiei pe burta de i a sărit mapă de sub brat și l au ajutat 2 elevi în practica cu el sa se ridice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *