Liberalul Mihai Crișan a obținut parcare gratuită pentru proprietarii de mașini electrice în Zalău

În urma unui amendament depus de Mihai Crișan, președintele #PNLZalău, Consiliul Municipal a aprobat în unanimitate gratuitatea în parcările publice pentru zălăuanii care dețin mașini electrice. Astfel, a fost completat Regulamentul și noul Caiet de sarcini al serviciului de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor aparținând domeniului public și privat al Municipiului Zalău prin adăugarea următorului paragraf: „…se va elibera câte un singur permis de parcare pentru fiecare proprietar de masină full electric, la solicitarea scrisă a acestora și cu aprobarea conducerii Primăriei Municipiului Zalău”.

De precizat ca pentru această facilitate trebuie depusă o cerere la primărie cu dovada deținerii unei mașini electrice, iar permisul personalizat se va reînnoi la începutul fiecărui an calendaristic și va conține inscripționat numărul mașinii.

Potrivit celor declarate de Mihai Crișan, principala motivație a acestui demers o constituie încurajarea achiziționării autoturismelor electrice care folosesc tehnologii prietenoase cu mediul, reduc emisiile de CO2, protejând astfel mediul inconjurător și sănătatea populației.

“Având în vedere numărul încă mic de mașini electrice, impactul economic al acestui amendament este aproape nul pentru Primăria Municipiului Zalău, în schimb poate influența decizia cetățenilor în a-și alege un model de mașină nepoluantă. În toate orașele dezvoltate și înclinate asupra protejării mediului există astfel de facilități”, a subliniat Mihai Crișan, președintele PNL Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *