Liderii bisericii ortodoxe și cei a catolicilor se unesc pentru a promova vaccinarea antiCOVID-19

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă”, a anunțat Ministerul Sănătății. 


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”
Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău.”
Câte persoane s-au vaccinat până acum în România
La exact două săptămâni de la declanșarea campaniei de vaccinare în România, peste 100.000 de cadre medicale s-au imunizat deja împotriva noului coronavirus. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294.
Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, este de 388 comune și minore, dintre care 155 reacții locale cu durere la locul injectării și 233 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). Cinci reacții sunt în curs de investigare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *