Liderii din politica sălăjeană prezenți la ceremonialul de comemorare a martirilor din IP

Acum 83 de ani, în noaptea de 13 spre 14 septembrie, și-au pierdut viața 157 de persoane, în masacrul comis de armata horthystă, în comuna Ip. Instituția Prefectului Județului Sălaj în parteneriat cu Primăria Comunei Ip au organizat un ceremonial de comemorare a eroilor martiri din Ip.
La eveniment au participat prefectul Dari Toma, subprefectul Florin Florian, deputatul PSD Florian Neaga, primarul Comunei Ip, Markus Laszlo, președintele CJ Sălaj, Dinu-Iancu Sălăjanu, primarul Orașului Jibou, Dan Ghiurco, viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, vicepreședintele CJ Sălaj, Claudiu Bârsan, primarul Comunei Horoatu Crasnei, Marian Mirișan, primarul Comunei Fildu de Jos, Albert Nicolae, primarul Comunei Marca, Ioan Șumălan, primarul Comunei Cizer, Nicolae Pavel, primarul Comunei Bălan, Dănuț Pop, primarul Comunei Gârbou, Alexandru Spătar, primarul Comunei Rus, Cozma Aurelian, consilieri județeni printre care Dumitru Blaga, și foarte mulți copii și localnici.
Printre cei prezenți s-au regăsit și grupuri de elevi de la școli din Lozna, Cuzăplac, Șimleu Silvaniei, Fildu de Jos, Bălan, Rus, Horoatu Crasnei, Gâlgău, Năpradea, Măeriște și Pericei, veniți să onoreze memoria eroilor.
În cadrul evenimentului s-au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor şi la Monumentul Eroilor din centrul localităţii Ip.

La eveniment a participat și o delegația AUR Sălaj, condusă de coordonatorul județean Adrian Buda, care a depus o coroană de flori în memoria eroilor martiri de la IP.

„Organizația #AUR Sălaj este prezenta la comemorarea masacrului de la Ip. Ne dorim să trăim în comuniune cu toți cetățenii români, indiferent de etnie, diferiți nu înseamnă inferiori sau superiori, ci pur și simplu diferiți. Totuși, nu putem schimba istoria, dar o putem învăța și cu siguranță avem dreptul să condamnam acele atrocități, în speranța că niciodată, să nu mai ajungem sa retrăim acele vremuri.

Să fii #AUR nu este o decizie, este un mod de #viață”, transmite coordonatorul AUR Sălaj, Adrian Buda. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *