Liderul Partidului Socialiștilor Europeni cere lui Iohannis să numească un guvern PSD

Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni l-a felicitat pe Marcel Ciolacu pentru victoria de la alegerile parlamentare. Liderul PES i-a cerut președintelui României să numească un guvern PSD.

„Îi transmit cele mai călduroase felicitări lui Marcel Ciolacu și PSD. Au câștigat încrederea poporului în cursul unei campanii electorale în care guvernul s-a folosit de toată influența sa pentru a delegitima PSD. Ca învingător în aceste alegeri, lui Marcel Ciolacu trebuie să i se dea ocazia de a forma viitorul guvern.

Președintele Iohannis trebuie să-și îndeplinească imparțial rolul său constituțional și să reflecte voința exprimată în mod clar de alegătorii români.

Trebuie să deschidă calea pentru un guvern PSD al progresului și stabilității, care să poată administra criza COVID și refacerea economică”, a declarat Serghei Stanișev, președintele PES.

Înainte de alegerile parlamentare, PES și-a exprimat îngrijorările cu privire la tacticile liberalilor și ale președintelui Klaus Iohannis, avertizând că șeful statului ar putea să refuze să accepte voința poporului român, potrivit presei naționale.

În mod evident, președintelui Iohannis nu îi surâde ideea unui guvern PSD. Ieri, președintele a declarat că PSD va rămâne „în afara deciziei politice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.