Locul din România unde timpul a stat în loc. E un adevărat colț de rai

M

Un colț de rai se află chiar la noi! Mulți dintre turiștii străini s-au îndrăgostit iremediabil de frumusețile din România. Majoritatea au susținut că peisajele și emoția locurilor este desprinsă din povești, iar câțiva dintre aceștia au luat inițiativă și chiar au decis să se mute aici. Din păcate, există un număr mare de români care încă nu au văzut măcar o dată în viață câteva din zonele superbe ale țării noastre. Iată ce trebuie să vizitezi neapărat! Cu siguranță o să pui destinația pe lista ta de vacanță.

Locul spectaculos din România: turiștii străini s-au îndrăgostit de el

România deține peisaje superbe care sunt cuprinse de povești deosebite care te lasă fără cuvinte. Mulți dintre turiștii străini s-au îndrăgostit de majoritatea zonelor de pe teritoriul nostru și au ales chiar să se mute aici. Un colț de rai avem și în satul Brebi, în Sălaj.

Aici se poate face turism, chiar dacă nu există munți sau mare. O tânără și-a lăsat cariera de succes din Franța tocmai pentru a face cunoscută zona aceasta. Mai exact, fata a ridicat o pensiune care a devenit în sine o atracție a județului aflat pe ultimele locuri din țară la capitolul turism.

Cei care îi trec pragul retrăiesc vacanțele de la bunici din perioada copilăriei. Chiar la 10 kilometri de Zalău poți să simți cum timpul s-a oprit în loc. Simona Marincean a reușit să facă o locație unde turiștii pot să simtă vremurile apuse. La bază este o casă veche de 100 de ani.

 

Cea din urmă a părăsit România pentru Franța pentru mulți ani, iar acum s-a întors și a hotărât să aplice lecțiile de turism învățate acolo. Turiștii pot să plătească 50 de euro pentru o zi petrecută în micul paradis.

 

Locația este la doar câteva sute de metri distanţă de Castrul Roman Porolisum. Arheologii de acolo încă lucrează pentru a aduce la lumină ruinele unui fost oraș al Daciei. De asemenea, în jur mai este la doar 10 kilometri Grădina Zmeilor, unde pot fi văzute stâncile sub forma unor personaje mitologice.

Legendele locului

Se spune că în urmă cu foarte mult timp aici au poposit mai mulți zmei. Ei le-au luat localnicilor tot ce au găsit și tot ce aveau ei mai de preț, chiar și fetele.

Stâncile au nume desprinse din povești precum: Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Acul Cleopatrei, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul. Bătrânii spuneau că aceștia prin viață mai ales noaptea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *