Lucian Bode, după bilanţul DSU: Anul 2021 a fost un adevărat maraton pentru toate structurile

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă, vineri, după ce a participat la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă că anul 2021 a fost un adevărat maraton pentru toate structurile.

”Gestionarea situaţiilor de urgenţă este un domeniu din ce în ce mai important pentru securitatea naţională”, afirmă ministrul.

În 2021, au fost 586.000 de intervenţii, în creştere faţă de anul 2020. Media zilnică a fost de 1.608 în 2021, faţă de 1.437 în 2020.

”Am participat astăzi la evenimentul de evaluare a principalelor repere din activitatea pe anul 2021 a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Anul 2021 a fost un adevărat maraton pentru toate structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Misiunile au fost complexe şi provocatoare, unele au depăşit frontierele statului şi au dovedit încă odată profesionalismul şi dedicarea angajaţilor angrenaţi în acţiuni de salvare”, a scris, vineri, pe Facebook, Lucian Bode.

Acesta susţine că a sprijinit constant eforturile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru modernizare şi eficientizare, atât în ceea ce priveşte acoperirea deficitului de personal, cât şi în privinţa demersurilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sau ale Inspectoratului General pentru Aviaţie pentru dotarea cu mijloace tehnice.

”Aceste investiţii aduc salvatorii mai aproape de oameni şi sporesc gradul de protecţie al comunităţilor! Gestionarea situaţiilor de urgenţă este un domeniu din ce în ce mai important pentru securitatea naţională. Este obligatoriu ca preocupările viitoare să includă creşterea rezilienţei sistemului nostru de protecţie civilă în faţa noilor provocări, mai ales in contextul geopolitic actual”, a mai transmis ministrul.

Acesta a făcut referire şi la apelurile internaţionale de sprijin la care a răspuns România în 2021.

”Anul trecut, România a răspuns „prezent” la multe dintre apelurile de acordare de sprijin internaţional, formulate prin Mecanismul European de Protecţie Civilă sau prin alte mecanisme internaţionale de sprijin, ajutorul oferit fiind apreciat de guvernele şi cetăţenii ţărilor respective. Astfel, România a dovedit că este un partener credibil în cadrul formatelor de cooperare internaţională în domeniul situaţiilor de urgenţă şi un furnizor serios şi performant de protecţie civilă la nivel european”, a mai afirmat ministrul.

”Pentru consolidarea şi dezvoltarea acestui sistem esenţial pentru siguranţa unei societăţi, este important să fie construite şi pe mai departe parteneriate instituţionale solide, o conexiune puternică cu cetăţenii, să existe implicare în viaţa comunităţilor unde salvatorii sunt chemaţi să acţioneze”, a mai transmis ministrul.

Oficialii DSU au precizat că anul trecut a însemnat gestionarea a peste 586.000 de intervenţii, ceea ce reprezintă o medie zilnică de aproximativ 1.600 de cazuri.

”Pe timpul misiunilor desfăşurate, colegii noştri au salvat 12.562 de persoane şi peste 18.000 de animale şi păsări. Totodată, 464.279 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD. În domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă, instituţia noastră a răspuns la peste 29.000 de solicitări pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă. Totodată, anul trecut au fost desfăşurate peste 39.000 de controale la obiective de investiţii, operatori economici şi localităţi”, au transmis oficialii DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *