Medicul neurolog Bogdan Nicolae trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Medicul neurolog Bogdan Nicolae a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău într-un dosar penal în care este cercetat pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

Potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău: „În data de 15.09.2015, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău – Biroul de Investigaţii Criminale au fost sesizate de către fiul persoanei vătămate cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 13:50,1-a găsit decedat în locuinţă pe tatăl său.

Fiind audiată, fiica defunctului, a declarat faptul că persoana vătămată a fost victima unui accident rutier, produs în data de 03.08.2015, pe raza loc.Baciu, jud.Cluj, în urma căruia, a suferit o fractură de coloană. Iniţial, victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj, unde a fost operat de către un medic din cadrul acestei unităţi, iar ulterior, respectiv în data de 26.08.2015, acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Secţia Neurologie, pentru continuarea tratamentului, medic curant fiind inculpatul. în data de 11.09.2015, pacientul a fost externat din Spitalul Zalău, iar în data de 15.09.2015 a fost găsit decedat.

In urma administrării probatoriului, prin rechizitoriul din data de 10.11.2021 s-a dispus trimiterea în judecată a medicului din cadrul Spitalul

Judeţean de Urgenţă Zalău, Secţia Neurologie pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev. de art 192 alin. 1, 2 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că, în calitate de medic curant al victimei, inculpatul, cu ocazia externării acestuia din spital la data de 11.09.2015, nu a dispus efectuarea unui examen imagistic deşi analizele şi situaţia clinică a acestuia impuneau acest fapt conform uzanţelor medicale, nu a prescris tratament anticoagulant, deşi se impunea, conduite care ar fi avut drept urmare decesul acestuia.

Precizăm faptul că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, conform Codului d eprocedură penală, care nu înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, semnează prim-procurorul PJ Zalău, Dohan Călin. 

Medicul Bogdan Nicolae acuzat de ANI de incompatibilitate 

După ce în 2016, inspectorii de integritate o luau în vizor pe dr. Minodora Bogdan, şefa de atunci a Secţiei Cardiologie, un an mai târziu, în 2017, reprezentanţii ANI au anunţat că l-au găsit în stare de incompatibilitate şi pe soţul acesteia, dr. Nicolae Bogdan, şef al Secţiei Neurologie.

La vremea aceea șeful Secţiei Neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, doctorul Nicolae Bogdan, a fost găsit în incompatibilate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, doctorul zălăuan, unul dintre cei mai apreciaţi medici din judeţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 august 2007-28 octombrie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţia de medic şef Şecţie Neurologie din cadul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, şi funcţia de administrator al Policlinicii Doctor Bogdan S.R.L.

2 thoughts on “Medicul neurolog Bogdan Nicolae trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *