Membrii UDMR Sălaj au strâns patru camioane cu ajutoare și le-au dus direct în Ucraina

Ororile războiului ruso-ucrainean și tragedia oamenilor care trăiau acolo au avut, de asemenea, un impact asupra maghiarilor din Sălaj. În urmă cu câteva săptămâni, Organizația Județeană Sălaj a UDMR a organizat o campanie de colectare pentru a ajuta cetățenii ucraineni, care a dus la colectarea a patru camioane cu ajutoare, inclusiv alimente durabile, articole de igienă personală, donații în bani, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării și medicamente.

Dénes Seres, deputat și președintele organizației județene Sălaj a UDMR, a declarat  că maghiarii din județul Sălaj au dat dovadă de bunăvoință și de ajutor și de această dată, deoarece au fost primite donații din toate localitățile maghiare din județ, astfel că s-au strâns câteva tone de ajutoare într-un timp scurt.

„Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că ajutorul ajunge acolo unde este nevoie de el. Ne pregătim să transportăm ajutoarele, deoarece sunt multe condiții de îndeplinit pentru a trece peste graniță, dar sperăm că va ajunge luni. Ajutoarele vor fi duse într-o așezare din Transcarpatia, unde este cea mai mare nevoie, nu numai pentru a răspunde nevoilor oamenilor care locuiesc acolo, ci și pentru a răspunde nevoilor refugiaților din interiorul Ucrainei, deoarece tot mai mulți oameni din așezările din nord caută refugiu în centrul și sudul țării”, a spus deputatul Seres Denes.

Satul Gát din Transcarpatia (Ucraina) este unul dintre satele înfrățite cu Vârșolț, județul Sălaj, iar donația va fi trimisă acolo la începutul săptămânii viitoare. Scopul principal este de a se asigura că transportul ajunge fără probleme la locul și la persoanele care au cea mai mare nevoie de el. Sosirea și livrarea vor fi anunțate săptămâna viitoare donatorilor, care s-au deplasat ca o singură persoană, de la tineri la bătrâni, plini de bunăvoință și dorință de a ajuta.

La acțiunea de colectare s-a alăturat și Organizația de Femei UDMR a județului Sălaj, a declarat președintele județean al organizației, senatorul Irénke Kovács. Donațiile strânse, zece cărucioare, patru cărucioare pentru copii și două scaune auto, vor ajuta mamele care au fugit din Ucraina cu copiii lor mici, lăsându-și în urmă viețile și bunurile. Organizația de femei UDMR susține toate inițiativele de colectare și sociale care pot ajuta refugiații și persoanele aflate în dificultate să ducă o viață mai bună, a adăugat Irénke Kovács.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *