Procurorul Bogdan Chiș a trasformat DNA Oradea în a doua cea mai performantă unitate din cadrul DNA

Direcția Națională Anticorupție – unitate condusă de procurorul șef Crin Bologa și-a prezentat luna trecută bilanțul de activitatea în prezența ministrului Justiției, a procurorului general, a membrilor CSM și a șefilor de servicii teritoriale din cadrul instituției Anticorupție.

Printre principalele observații făcute de Crin Bologa se numără deficitul mare de procurori (47 față de schemă) cauzat de legile Justiției modificate în 2018 de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, dar deopotrivă și creșterea numărului de dosare și inculpați comparativ cu anul precedent.

Din punct de vedere al activității serviciilor teritoriale, Constanța înregistrează cea mai bună activitate al șaptelea an consecutiv, urmată de OradeaTimișoara și Craiova, iar Pitești, Mureș și Suceava înregistrează cele mai slabe activități.

DNA a subliniat că activitatea instituției a fost afectată semnificativ de pandemia COVID-19, atât din cauza infectărilor angajaților, cât și din cauza actelor de urmărire penală amânate sau reprogramate în funcție de situația epidemiologică a persoanelor implicate în cauze (martori, suspecți, inculpați, experți, avocați etc.).

Din punct de vedere al prejudiciilor calculate de procurorii Anticorupție, acestea se ridică la 8.164 milioane de lei (adică aproximativ 1,6 miliarde euro) din care, în cursul anchetei penale s-au recuperat doar 209 milioane lei.


DNA Oradea este condusă de la începutul anului 2021 de procurorul șef sălăjean Bogdan Chiș, unul dintre cei mai experimentați și profesioniști procurori din Transilvania și chiar din țară. În doar câteva luni după ce a preluat conducerea DNA Oradea, Bogdan Chiș a reușit să formeze o echipă de procurori bine pregătiți și să transforme unitatea de parchet într-una dintre cele mai performante la nivel național.

În vârstă de 43 ani şi având gradul profesional de procuror Parchet Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul Bogdan Chiş a activat de-a lungul carierei ca procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleul Silvaniei, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi, vreme de doi ani, ca procuror în cadrul DNA Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *