Ministru la Ambasada României în Ungaria, Mircea Leucea, a murit subit

A murit Mircea Leucea, ministru plenipotențiar, membru al echipei de diplomați români din Ungaria. Anunțul a fost făcut de pagina Ambasadei României în Ungaria. Mircea Leucea era fiul generalului Crăciun Leucea, actualul consilier personal al președintelui CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

„Suntem triști să anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru de la Ambasada României în Ungaria, Mircea Leucea. Diplomat de carieră, ministru plenipotențiar cu o solidă experiență, Mircea a plecat dintre noi prea rapid, prea tânăr, lăsându-ne copleșiți și pustiiți de durere și neputință.
Mircea, rămânem în suflet cu bunătatea, spiritul deschis și profesionalismul care ți-au marcat existența. Îți mulțumim pentru colegialitate, prietenie, inițiativă și parteneriatul în meciurile de tenis, fotbal sau excursiile cu bicicletele. Și mai mult decât atât pentru că ai fost unul din cei mai buni pământeni.
Condoleanțe familiei.
Drum lin, Mircea!”, se arată în comunicatul Ambasadei României în Ungaria.
Bihorean de origine, generalul Crăciun Leucea, tatăl diplomatului decedat subit, a fost vreme de 12 ani general de armată. În 2008 a acceptat oferta de a înființa Poliția Comunitară din Oradea. Leucea a fost recomandat de cariera militară: comandant de mare unitate de vânători de munte cu responsabilități operaționale pe Carpații Orientali, comandant al Garnizoanei Miercurea Ciuc, șef de Stat Major al Corpului de Armată Timișoara și locțiitor al comandantului în Corpul Operațional pe relația cu NATO.
Diplomatul român avea doar 42 de ani. Sursele BIHOREANULUI spun că bărbatul s-a stins din viață subit, după ce i s-a făcut rău brusc pe terenul de tenis. El a fost înmormântat în localitatea Cheriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *