Ministrul Bode, despre scandalul Diana Șoșoacă: „Sunt nemulțumit că cel care a agresat un polițist e liber”

Prezent la Zalău la evenimentul prilejuit de împlinirea a 10 de Smurd Sălaj, ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, referitor la scandalul în care au fost implicați Diana Șoșoacă, soțul ei și jurnaliștii italieni, că din punctul lui de vedere polițiștii au acționat corect.

Bode a spus că și el este nemulțumit că cel care l-a agresat pe un polițist e în libertate, făcând referire la soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă.

„E prima declarație publică pe care o fac pe acest subiect. Din punctul meu de vedere, polițiștii au intervenit corect, au respectat procedurile.

Au ajuns în mai puțin de 4 minute la față locului, imediat au procedat la aplanarea conflictului, și conform procedurilor legale au invitat persoanele implicate la secția de Poliție.

Dincolo de ce ați văzut în prezentarea făcută de IGPR, am fost anunțat în seara zilei de vineri, am știut de incident, ambasadorul Italiei a fost informat de conducerea MAI încă din seară de vineri.

Sunt două părți nemulțumite – jurnalista din Italia despre modul în care a fost tratată. Este nemulțumită și partea ailaltă pentru că n-am fi reacționat cum ar fi vrut în legătură cu jurnaliștii.

Eu sunt nemulțumit că un polițist care a participat, a fost împins, i s-a pus mâna în gât, iar cel care s-a dedat la astfel de fapte e în libertate.

Avem două dosare penale. Eu am încredere în instituții, în colaborarea dintre instituțiile din România și din Italia, care e una la nivel înalt, și am încredere că la finalul anchetei toți vor plăti”, a spus Lucian Bode.

Declarația a fost făcută la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a calificat ca fiind „absolut regretabil” faptul că jurnalista Lucia Goracci a fost agresată de familia Șoșoacă. El a cerut să se facă verificări la sânge, pentru ca astfel de incidente, care „până acum ar fi fost inimaginabile”, să nu se mai întâmple.

Presa italiană a scris că jurnalista Lucia Goracci și echipa sa de filmare au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoarea antivaccin Diana Șoșoacă. După ce jurnalista a întrebat-o despre modul în care a fost gestionată pandemia în România și condițiile din spitale, Diana Șoșoacă a blocat echipa în biroul ei și a sunat la poliție.

Goracci a fost chestionată și percheziționată de polițiști iar echipa a putut pleca de-abia după 8 ore, mulțumită intervenției ambasadei Italiei, conform La Stampa.

Imaginile difuzate de TG1 o arată pe jurnalistă care este blocată când încearcă să iasă din cabinetul de avocat al senatoarei.

Totodată, fragmentele difuzate arată intervenția polițiștilor care s-au îmbrâncit cu soțul Dianei Șoșoacă.

La un moment dat jurnalista Lucia Goracci țipă la polițiști spunând: „Voi nu ne protejați! Suntem jurnaliști!”. Aceasta a precizat în plângerea penală depusă la Secţia 4 de Poliţie din București împotriva Dianei Șoșoacă că soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a muşcat-o de mână.

Întoarsă în Italia, jurnalista agresată de familia Șoșoacă a povestit pentru postul Rai Uno momentele prin care a trecut în biroul senatoarei. Lucia Goracci a mărturisit că au fost clipe prin care nu credea că va trece în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.