Ministrul de externe al Ungariei, la Cluj-Napoca: Interesul nostru este să avem cea mai bună colaborare posibilă cu România

Ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior din Ungaria, Peter Szijjarto, a declarat joi, la Cluj, că interesul ţării sale este să aibă cea mai bună colaborare posibilă cu România, informează Agerpres.

La evenimentul organizat la Cluj a participat și o delegație a UDMR Sălaj, condusă de președintele Seres Denes, delegație din care au mai făcut parte senatoarea Irina Kovacs, vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi și viceprimarul Zalăului, Nicolae Fazakas.

“Interesul nostru în Ungaria este să avem cea mai bună colaborare posibilă cu România şi să construim, să clădim această colaborare continuu. Avem motive nenumărate, pe care nu trebuie să le explic. Cu cât este stabilitatea politică mai mare în România şi Guvernul mai stabil în România, cu atât este mai uşor să construim o colaborare. Deci, sper că în viitorul apropiat şi relaţiile dintre Ungaria şi România vor continua pe drumul deja început şi vom putea relata dezvoltări şi progres continuu, indiferent de care parte a graniţei trăim”, a spus Szijjarto, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele UDMR și vicepremierul, Kelemen Hunor.

El a mulţumit maghiarilor din Transilvania pentru votul acordat FIDESZ şi pentru participarea la alegerile din 3 aprilie, precum şi autorităţilor române şi Poştei Române, pentru buna derulare a votului prin corespondenţă şi de la consulatele maghiare din România.

“Întotdeauna vom fi alături de maghiarii din afara graniţelor, îi vom susţine, indiferent dacă este vorba despre programe economice, sociale sau despre susţinere pentru continuarea”, a mai afirmat Peter Szijjarto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *