Trei sălăjeni prezenți la ședința de guvern de azi, condusă de premierul Nicolae Ciucă

În cadrul ședinței de guvern de azi, executivul condus de premierul Nicolae Ciucă a luat primele măsuri pentru implementarea pachetului ”Sprijin pentru România”. La acastă ședință de guvern Sălajul a fost reprezentat de trei sălăjeni – ministrul de interne Lucian Bode, secretarul de stat av. Bogdan Ilea și secretarul de stat Marius Stanciu.

Secretarul de stat Bogdan Ilea a reprezentat Ministerul Justiției, iar al doilea secretar de stat sălăjean din Guvernul României, Marius Stanciu a reprezentat Ministerul Muncii.

„Am reprezentat astăzi Ministerul Justiției în cadrul ședinței de Guvern în care s-au luat primele măsuri pentru implementarea pachetului ”Sprijin pentru România”.
Principalele teme:
🔹Aprobarea ordonanței de urgență prin care se alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și, de asemenea, pentru creșterea prețurilor la forța de muncă, astfel încât sectorul construcțiilor să-și continue dezvoltarea.
🔹Discutarea măsurilor și calendarul de implementare pentru creșterea capacității de transport feroviar în zona Portului Constanța.
🔹Alocarea a 200 de milioane de lei pentru fluidizarea tranzitului de mărfuri în Portul Constanța, astfel încât acesta să poată prelua fluxul de marfă suplimentar, provenit din Ucraina”, a transmis liberalul Bogdan Ilea. 
Secratarul de stat Marius Stanciu a participat pentru prima dată la o ședință de Guvern în calitate de reprezentant al Ministerului Muncii, ocazie cu care a transmis că:
„Am participat azi, 14.04.2022 la prima mea ședință de guvern în calitate de reprezentant al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale! Agenda de lucru a ședinței Guvernului României a cuprins proiecte de acte normative, memorandumuri și diferite teme de discuție extrem de importante în plan social! În cadrul ședinței, la inițiativa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, a fost adoptat un memorandum privind semnarea unui Angajament Administrativ pentru aplicarea Acordului între România și Republica Macedonia în domeniul asigurărilor sociale”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *