Ministrul Lucian Bode a anunțat condițiile în care românii se pot întoarce acasă de Paști

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a românilor. Astfel, este un bun prilej de a petrece alături de rudele dragi, pe care, poate, nu ajungem să le vedem în timpul anului.

Însă, anul trecut și acesta au schimbat puțin regulile. Dacă până acum românii stabiliți în alte țări pentru un trai mai bun se întorceau acasă fără probleme, iată că pandemia de coronavirus impune măsuri stricte. Iată ce trebuie să știe cei care vor să se întoarcă în România pentru Paște.

Ministrul de interne, Lucian Bode: „Dacă eşti vaccinat cu ambele doze, nu vei avea nicio restricţie”

Cu toții știm că Paștele îi adună pe românii care sunt plecați și în cele mai îndepărtate părți ale lumii. Fiecare vrea să petreacă de această sărbătoare alături de cei dragi, acasă. Astfel, Lucian Bode a explicat care sunt condițiile  în care diaspora se va putea întoarce în România.

„Dacă nu ai un test PCR negativ, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile. Dacă ai un test negativ în ultimele 72 de ore, vei intra în carantină la domiciliu sau la adresa pe care tu o indici. În condițiile în care ai făcut vaccinul și a doua doză și din momentul rapelului au trecut minim 10 zile poți să vii în România, nu vei avea nicio restricție. Vei avea de respectat măsurile pe care le respectă toți românii”, a mai adăugat ministrul Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *