Motorina s-a ieftinit din nou și ajunge la prețul de la începutul lunii martie

Motorina standard s-a ieftinit din nou și cel mai mic preț la care poate fi achiziționat un litru de carburant este de 7,26 de bani pe litru.

Potrivit datelor Plinul.ro, cel mai ieftin sortiment de motorină costa 7,76 de lei pe litru la stațiile de alimentare, însă cu compensarea de 50 de bani oferită de stat prețul de vânzare scade la 7,26 lei pe litru.

Ultima dată când motorina standard a avut acest preț a fost pe 4 martie 2022. Cea mai ieftină motorină premium se vinde cu 7,62 lei pe litru.

Finalul anului 2021 a găsit motorina la prețul de 6,07 lei pe litru, însă prețul acestui carburant a început să crească în 2022 și după izbucnirea războiului din Ucraina a atins chiar și 9,22 lei pe litru (30 iunie).

Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a redus prețul și chiar dacă până în ziua de azi au mai existat creșteri, prețul motorinei n-a mai depășit 8,58 de lei pe litru (10 noiembrie). În ultima lună au avut loc mai multe ieftiniri care au redus prețul de vânzare al motorinei standard cu peste 1 lei și 30 de bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *