Municipiul Zalău se înfrățește cu Comuna Răzeni din Republica Moldova, o promisiune onorată de Ionel Ciunt

Primarul Municipiului Zalău, Ionel Ciunt, reales de zălăuani în 27 septemebrie, a făcut o promisiune în anul 2018, declarat Anul Centenar că Zalăul se va înfrății cu o localitate din Republica Moldova ca semn de prețuire și atașament față de frații noștrii de peste Prut.

În Sălaj în cursul anului 2018 au fost realizate mai multe înfrățiri între localități sălăjene și din Republica Moldova.

În ședința Consiliului Local Zalău de vineri, 20 noiembrie, consilierii municipali vor avea pe masă un proiect de hotărâre propus de primarul Ionel Ciunt privind aprobarea încheierii unui acord de înfrățire între Municipiul Zalău și comuna Răzani, raionul Ialoveni, Republica Moldova.

De remarcat este faptul că primarul Ionel Ciunt a obținut toate avizele necesare semnării acestui acord, atât de la Ministerul Dezvoltării, cât și avizul de la Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit proiectului primarul Ionel Ciunt va desemna o persoană care va urmării implementarea eficientă a prezentului acord, părțile vor dezvolta relații de cooperare în domeniul cultură cum ar fi: organizarea de evenimente și manifestări comune prin schimbul între artiști, oameni de cultură, instituții și asociații de cultură.

Totodată prin acest acord cele două părți vor sprijinii dezvoltarea economică la nivel local în mai multe domenii, dar vor face și schimb de idei sau chiar vizite oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *