Nicolae Olar, consilier județean USR-PLUS: „În Sălaj, noi credem într-un viitor CURAT”

ADMINISTRAȚIA FONDULUI PENTRU MEDIU, prin programul de finanțare Infrastructura de alimentare verde, derulează proiectul STAŢII DE REÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN LOCALITĂȚI.
Beneficiarii acestui proiect sunt UAT-urile și instituțiile publice, suma alocată fiind de 500 de milioane de lei. De asemenea, prin PNRR vor fi finanțate 18.000 de staţii în următorii cinci ani în România.
„Fac apel la autorităţile locale din Sălaj să aplice pentru astfel de programe. Ele pot aplica indiferent dacă sunt din zona urbană sau rurală, toate unităţile administrativ – teritoriale fiind eligibile. Finanțarea se acordă în proporție de 100% din cheltuielile eligibile, suma maximă finanțată prin programul Infrastructura de alimentare verde pentru instalarea unei stații de încărcare este de 190.000 lei”, spune consilierul județean Nicolae Olar de la USR-PLUS. 
Finanțarea se acordă pentru fiecare categorie de solicitant, după cum urmează:
👉 INSTITUȚIE PUBLICĂ – 800.000 lei ▶️ 4 stații electrice
👉 UAT – MUN. ZALĂU – 3.000.000 lei ▶️ 15 stații
👉 UAT – ORAȘ – JIBOU, ȘIMLEU SILVANIEI, CEHU SILVANIEI – 2.000.000 lei ▶️ 10 stații
👉 UAT – COMUNĂ – 1.000.000 lei ▶️ 5 stații
👉 UAT – JUDEȚ – 4.000.000 lei ▶️ 20 stații
USR este partidul care-și asumă o tranziție spre energie verde🌲, schimbările climatice și degradarea mediului fiind probleme reale și iminente. Fac apel la administrațiile locale din județul nostru să își concentreze puterile la nivel local și județean, în a implementa măsurile din Pactul Verde European, care va însemna să ajungem, până în 2050, la zero emisii nete de gaze cu efect de seră.
„Ne dorim ♻️ nu doar un transport public și privat verde, ci și clădiri eficiente din punct de vedere energetic, aer curat, alimente sănătoase și locuri de muncă pregătite pentru viitor, obiective principale ale 🌿Green Deal-ului”, transmit cei de la USR-PLUS Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *