O femeie căzută într-o prăpastie de 15 m, salvată cu elicopterul SMURD Jibou

În urma oricărui apel care anunță o situație de urgență, gândul salvatorilor este mereu îndreptat către a găsi răspunsuri la întrebări menite în a alege cele mai bune și mai rapide variante de a salva persoana aflată la necaz. Tocmai de aceea, când forțele tuturor colegilor noștri se unesc, actul salvării în sine, motivația de a salva o persoană neajutorată crește, resuscitând practic o situație care greu putea fi dusă la bun sfârșit.

O astfel de misiune ce întărește ideea evoluției sistemului de urgență s-a petrecut și azi, când colegii noștri din cadrul Inspectoratului General de Aviație și Salvamont Bihor au încheiat cu succes o misiune dificilă de salvare a unei persoane căzută într-o prăpastie de 15 m cu un ATV, în Vârtop, Munții Apuseni.

Dată fiind complexitatea misiunii, salvatorii din cadrul Salvamont au reușit să ajungă la tânăra cu politraumatism, iar în urma acordării primului ajutor, aceasta a fost evacuată din zona greu accesibilă și transportată cu targa până la elicopterul SMURD din cadrul POA Jibou.

În continuarea îngrijirilor medicale care se impun, pacienta a fost transportată în siguranță la Unitatea de Primiri Urgențe Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.