Pădurar din Halmășd lovit în cap cu toporul de hoții de lemne

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publicefaptul că, în dosarul nr. 10/P/2021, prin ordonanţa din data de 17.01.2021 s-adispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul HM cu privire lainfracţiunea de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 alin (1) raportat la art. 32raportat la art. 188 alin (1) şi (2) din Codul penal şi pedepsită cu închisoarea dela 6 ani şi 8 luni la 12 ani şi 6 luni.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în ziua de 16.01.2021, înjurul amiezii, după ce a tăiat fără drept mai mulţi arbori din pădurea situată înapropierea locuinţei inculpatului din localitatea Cerişa, comuna Halmăşd,judeţul Sălaj, fiind surprins de pădurarul RAI ce-şi exercita atribuţiile deserviciu, pe fondul unui conflict verbal cu acesta, i-a aplicat o lovitură cu toporulîn zona capului.

La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie şi Ambulanţa, pădurarulRAI fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. La data de 16.01.2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângăTribunalul Sălaj au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă deinculpatul HM, iar la data de 17.01.2021 acesta a fost prezentat la TribunalulSălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi şi libertăţidispunând arestarea pentru 30 de zile a inculpatului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şistabilirii răspunderii penale. Precizăm faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizareainstanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedurăpenală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului,activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei denevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *