Parlamentarii USR-PLUS din Sălaj au votat pentru eliminarea pensiilor speciale a deputaților și senatorilor

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă al social-democraților a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare.


Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.
„Am votat azi pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor! De acum 4 ani USR a susținut și a făcut demersuri pentru eliminarea acestor pensii nesimțite. Am adus în dezbatere publică acest proiect încă din 2017, când toate partidele erau împotriva eliminării pensiilor speciale.
Nu ne-am dat bătuți, dar acum munca USR PLUS a fost încoronată prin eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor! Vom elimina rând pe rând toate categoriile de pensii speciale, vom aduce iar echitate în sistemul de pensii! Facem ce spunem! Revoluția Bunei Guvernări”, a declarat actualul senator USR, Cosmin Viașu.
„Am votat astăzi pentru eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. Un vot care într‐o societate cu aleşi responsabili nu ar fi existat, pentru că aceştia nu şi‐ar fi votat astfel de beneficii. Am câştigat o primă “bătălie”, însă “lupta” continuă. Vom constitui o comisie specială parlamentară pentru identificarea și rezolvarea tuturor inechităților din sistemul de pensii”, a transmis deputatul PLUS, Alin Prunean. 

One thought on “Parlamentarii USR-PLUS din Sălaj au votat pentru eliminarea pensiilor speciale a deputaților și senatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *