Parteneriat încheiat între CJ Sălaj și Primăria Lozna pentru modernizarea DJ 109E

Consiliul Județean Sălaj a aprobat, în ședința ordinară din 16.02.2021, două acorduri de asociere cu primăriile comunelor Lozna și Almașu, necesare realizării unor lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 109 E (Negreni – Cormeniș), respectiv pe drumul județean DJ 108 N (Mesteacănu – Vânători), pentru asigurarea circulaţiei rutiere pe aceste sectoare de drum.

Primul acord de asociere, cu primăria comunei Lozna, prevede lucrări de reparare a părții carosabile, împietruite cu pietriș și piatră spartăe, pe DJ 109 E Negreni – Cormeniș. Structura rutieră este complet degradată, fiind un amestec de pământ și balast. Valoarea totală a lucrărilor este de 50.602,26 lei, inclusiv TVA, din care contribuția Consiliului Județean este în sumă de 45.542,04 lei. Lucrările vor fi executate în termen de 30 de zile de la predarea amplasamentului cu utilajele deținute de GAL Valea Someșului, asociație de dezvoltare intercomunitară din care face parte și comuna Lozna.

Cel de-al doilea acord de asociere, cu primăria comunei Almașu, prevede de asemenea lucrări de reparare a părții carosabile, împietruite cu pietriș și piatră spartă și decolmatarea șanțurilor, pe DJ 108 N (Mesteacănu – Vânători). În momentul de față, de la ieşirea din localitatea Mesteacănu până la intersecţia cu DJ 108 A, drumul este degradat în proporţie de 90 % din suprafaţa carosabilă. Valoarea estimată a lucrărilor este de 62.013,36 lei inclusiv TVA. Suma alocată din bugetul judeţului este de 55.812,03 lei.

”Atât drumul județean DJ 109 E, cât și drumul județean DJ 108 N, vor fi reabilitate din fonduri europene. Proiectul reabilitării DJ 109 E este în faza de avizare proiect tehnic, finanțare prin Programul Operațional Regional, exercițiul 2014-2020. DJ 108 N va fi finanțat tot prin POR, exercițiul financiar 2021-2027 – Drumul Meseșului, și suntem în faza de elaborare a documentației tehnice. Însă până la demararea efectivă a lucrărilor din bani europeni este un proces anevoios și de lungă durată, iar aceste drumuri trebuie să fie practicabile și să asigurăm circulația rutieră în condiții de siguranță. Consiliul Județean Sălaj este deschis pentru a încheia acorduri de asociere, necesare lucrărilor de intervenție pe drumurile județene, cu fiecare comună, indiferent de culoarea politică, deoarece scopul nostru comun trebuie să fie bunăstarea și siguranța cetățeanului”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *