Parlamentarul USR-PLUS Sălaj, Alin Prunean, a împărțit cărți în centrul Zalăului de Ziua Culturii Naționale

Unul dintre cei mai noi parlamentari pe care i-a dat Sălajul, deputatul USR-PLUS, Alin Prunean, a ales să sărbătorească Ziua Culturii Naționale într-un mod mai aparte. Parlamentarul a luat cu el o grămadă de cărți, s-a pus în centrul Zalăului pe Platoul de Marmură și a reușit în câteva ore să împartă peste 100 de volume. A fost exact ziua în care liderul AUR, George Simiona, a venit la Zalău unde a organizat un mega eveniment la care au luat parte sute de persoane atât din Sălaj, cât și din județele limitrofe.

„Ziua Culturii Naționale, cu Eminescuși George
Am avut astăzi o zi în alb şi negru, cu multe gânduri… colorate.
În prima parte a zilei, alături de colegi din filiala USR PLUS Sălaj, am marcat ziua Culturii şi a lui Eminescu, împărţind peste 100 de cărţi trecătorilor, în centrul Zalăului. Cu acest prilej am stat de vorbă cu oameni în vârstă, dar şi cu copii.
Ca o concluzie subiectivă, la colţul străzii: tinerii citesc tot mai puţin, din păcate. Şi când spun asta, mă gândesc că lectura este cea care îţi poate deschide mintea, pentru a nu te lăsa influenţat de falşii “profeţi” ai zilelor noastre.
Asta ca să fac trecerea la partea a doua a zilei şi la George. De fapt, nu despre George vreau să vorbesc, ci despre impotenţa statului şi a instituţiilor sale în faţa lui George.
De câteva zile George (Simion) a început o caravană prin ţară. Peste tot pe unde merge, încalcă legea şi este tolerat de către cei care ar trebui să îl sancţioneze pentru acţiunile sale.
Azi, la Zalău, George s-a întâlnit cu 1.000 de sălăjeni, aşa cum singur se laudă, într-o sală cu o capacitate de 350 persoane.
La faţa locului (pe margine, prin parcări, prin tufişuri) au fost prezente forţele de ordine, de la Politie, Jandarmerie şi servicii. Nu ştiu de ce. Să îl protejeze, să îşi faca selfie-uri cu el? Pentru că nimeni nu a intervenit.
După o oră de la începerea evenimentului, am sunat la 112 şi am sesizat situaţia. După alte aproximativ 30 de minute, Poliţia şi-a făcut curaj şi a îndrăznit să îi aplice lui George o amendă de 1.500 lei. Aceeaşi Poliţie aplica, ieri, o amendă de 3.000 lei pentru organizatorii unui majorat cu 70 de persoane.
Despre impotenţa autorităţilor în situaţia descrisă anterior nu mai spun nimic. Îmi vin însă în minte anii ‘90 şi modul în care toţi şmecherii subminau şi ignorau autoritatea Poliţiei.
Las aici articolul 16 din Constituţia României, despre “Egalitatea în drepturi”:
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Și pentru că astăzi ar fi trebuie să fie despre Eminescu și nu despre George, închei cu o poezie a „Luceafărului” – Stelele-n cer
Stelele-n cer
Deasupra mărilor
Ard departărilor
Până ce pier.
După un semn
Clătind catargele,
Tremură largele
Vase de lemn.
Nişte cetăti
Plutind pe marile
Şi mişcatoarele
Pustietăţi,
Stol de cocori
Apucă-ntinsele
Şi necuprinsele
Drumuri de nori.
Zboară ce pot
Şi-a lor întrecere,
Vecinică trecere –
Asta e tot…
Floare de crâng,
Astfel vieţile
Şi tinereţile
Trec şi se stâng.
Orice noroc
Şi-ntinde-aripele
Gonit de clipele
Stării pe loc.
Până nu mor,
Pleacă-te, îngere,
La trista-mi plângere
Plină de-amor.
Nu e păcat
Ca să se lepede
Clipa cea repede
Ce ni s-a dat?
(Mihai Eminescu)”, transmite pe pagina personală de Facebook, deputatul Alin Prunean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *