Patru dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Conducerea fără permis sau cu permisul suspendat şi conducerea unui vehicul neînmatriculat au fost faptele constatate ieri de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

La data de 10 mai a.c., ora 12.17, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat pe bulevardul Mihai Viteazul un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Jibou.

La solicitarea documentelor, şoferul a prezentat un permis de conducere emis de autotrităţile din Kosovo, însă din verificări a rezultat faptul că acesta nu deţine permis de conducere valabil pe teritoriul României.

Câteva minute mai târziu (10 mai a.c., ora 12.29), poliţiştii Biroului Rutier au identificat în municipiul Zalău, la km 82 +900m, un autovehicul condus de un tânăr de 31 de ani, din judeţul Satu Mare.

Şi în acest caz, şoferul a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile străine, respectiv Statele Unite ale Americii.

Din verificările efectuate a reieşit că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pe teritoriul României.

În aceeaşi zi (10 mai, ora 17.45), poliţiştii din Şimleu Silvaniei au depistat un tânăr de 33 de ani, din comuna Măerişte, care circula cu ATV-ul pe Drumul Judeţean 108F, prin localitatea  Uileacu Șimleului.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul are permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 120 de zile, iar vehiculul nu este înmatriculat/înregistrat.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor, acestea să fie înaintate unităţilor de parchet competente teritorial cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *