Persoană rătăcită în localitatea Ulciug, salvată de pompierii sălăjeni

Sinteza intervențiilor din week-end ale pompierilor sălăjeni

În acest sfârșit de săptămână în care s-a sărbătorit 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Porolissum” al județului Sălaj a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic la nivel județean, peste 80 de pompieri s-au aflat la datorie să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Răspunsul la urgențele medicale a fost asigurat prin intermediul celor 8 echipaje SMURD. Din fericire, în intervalul 29.04-01.05.2022, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Cu toate acestea în ultimele 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 45 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, evenimente rutiere și alte tipuri de misiuni.

Cele mai multe dintre misiuni au fost reprezentate de cazurile de natură medicală.

Misiune de căutare a unei persoane rătăcite pe raza localității Ulciug

Sâmbătă seara, la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că apelantul este rătăcit și nu știe unde se află. Fiind noapte singurul indiciu furnizat a fost faptul că tânărul ( bărbat de aproximativ 24 de ani) se află undeva între localitățile Ulciug și Biușa. Imediat la fața locului, alături de polițiști, s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii Cehu Silvaniei și Detașamentului Zalău care au găsit persoana care se afla localizată în apropierea localității Ulciug. Tânărul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat în localitatea Ulciug.

❗Foarte important❗

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *