Peste 400 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii sălăjeni în acțiune, la sfârșit de săptămână

În perioada 19 – 21 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele din județ, pentru fluidizarea trficului rutier și creșterea gradului de siguranță pe șoselele din județ, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 738 de persoane, au fost verificate 688 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 411 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 130.720 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 51 de permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 197 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 36 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 11 depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost aplicată pentru folosirea telefonului mobil fără sistemul de tip „mâini libere”, două sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere, iar o alta pentru manifestarea unui comportament agresiv în trafic. Totodată, au fost sancționați 10 pietoni, iar 153 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *