PNL: „În loc să aloce suficienți bani școlilor și grădinițelor, Ciunt suplimentează Sport Club Municipal cu 400.000 de lei”

În loc să aloce suficienți bani școlilor și grădinițelor, Ciunt suplimentează Sport Club Municipal cu 400.000 de lei

Un număr de 20 de proiecte de hotărâre au fost supuse la vot în ședința de joi, 26 august, a Consiliului Local al Primăriei Municipiului Zalău.

Consilierii municipali ai PNL nu au votat proiectul care prevede concesionarea unui teren către un operator economic din Zalău, întrucat perioada de concesionare este mult prea mare și la o valoare sub nivelul pieței. Aceste aspecte au fost semnalate în comisiile de specialitate, astfel încât la respectivul proiect au fost aduse note de completare pentru modificarea sumei de concesionare de la 45 de lei pe lună, la suma de 210 lei.

Chiar și în aceste condiții, consilierii PNL au atras atenția că suma este mult sub nivelul pieței, cu atât mai mult cu cât perioada de concesionare se întinde pe următorii 10 ani. Prin urmare, consilierii municipali ai PNL au cerut reducerea perioadei de concesionare la un an și, ulterior, organizarea unei licitații care să ofere șanse egale pentru operatorii economici interesați.

Trebuie specificat faptul că membrii PNL sunt pentru susținerea mediului de afaceri, însă facilitățile trebuie acordate acestora în mod transparent și nu preferențial.

Membrii PNL au atras atenția și asupra proiectului care vizează suplimentarea bugetului pentru Sport Club Municipal Zalău cu suma de 400.000 de lei pentru luna septembrie, reprezentând cheltuieli cu salarii și întreținere. Trebuie menționat faptul că echipa PNL din Consiliul Local nu a votat bugetul pentru anul în curs, precizând la data respectivă că nu este unul echilibrat.

Nu este normal ca un Club Sportiv să primească această sumă, deloc derizorie, pentru cheltuieli cu salarii, în condițiile în care, în prag de începerea unui nou an școlar, școlile și grădinițele au primit din partea Primăriei un buget cu mult mai mic decât necesarul solicitat.

Ar trebui ca reprezentanții Primăriei să prioritizeze fondul public în funcție de importanța destinației acestuia, în interesul și folosul comunității, și nu după criterii preferențiale.

Rolul consilierilor este să prezinte și să găsească soluții la problemele cetățenilor în ședințele de consiliul local. Puteți transmite propuneri, sugestii sau sesizări pe adresa de e-mail pnl.zalau@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *