Poliția a făcut precheziții și controale la regimul armelor și munițiilor

Săptămâna trecută, 10-16 octombrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două percheziții domiciliare și mai multe controale ce au vizat respectarea regimului armelor și munițiilor și a normelor privind protecția mediului.

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în comunele Agrij și Treznea, la domiciliile a doi bărbați, de 33 și 36 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La domiciliul unuia dintre bărbați polițiștii au descoperit o arbaletă pe care o deținea fără drept, iar la cealaltă locație percheziționată a fost descoperită o armă neletală de tir sportiv supusă autorizării și pentru care bărbatul nu era autorizat, dar și o lunetă și 1.000 de alice de plumb de calibru 5,5 milimetri.

Toate bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor în celor două dosare privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

De asemenea, în urma investigațiilor întreprinse, la data de 13 octombrie a.c., polițiștii de la arme au descoperit faptul că, un bărbat de 27 de ani, din comuna Coșeiu, deținea, fără drept, la domiciliul său o armă neletală tip pistol de autoapărare și agrement.

În cauză, polițiștii au indisponibilizat arma și au întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Tot săptămâna trecută, respectiv la data de 12 octombrie, în baza unui plan de acțiune, polițiștii au efectuat mai multe controale pe linia respectării normelor privind protecția mediului, ocazie cu care au întocmit două dosare penale.

Astfel, polițiștii au constatat că administratorii a două societăți comerciale, din orașul Jibou nu ar fi întreprins demersurile necesare în vederea eliminării ecologice a cantității de 150, respectiv 60 de litri de ulei uzat.

În ambele situații, polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.98 alin.5 lit.b) din O.U.G. 195/2005, respectiv neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor sau preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj continuă acțiunile și controalele privind respectarea legislației în domeniu și vă sfătuiesc să respectați normele legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *