Cabinetele de stomatologie școlară din Municipiul Zalău

Primăria Municipiului Zalău prin Direcția de Asistență Socială, administrează rețeaua de medicină școlară, care funcționează în cadrul unităților de învățământ.
Prin procesul de modernizare și extindere, derulat în ultimii ani, s-au dotat cu aparatură performantă 2 cabinete stomatologice, în următoarele locații:
– în incinta Școlii Gimnaziale ,,Iuliu Maniu”
– în incinta Liceului Sportiv ,,Avram Iancu”.
Beneficiari sunt preșcolarii și elevii care studiază în instituțiile de învățământ de pe raza Municipiului Zalău.
Serviciile furnizate în cadrul cabinetelor sunt: profilaxie orodentară, tratamente curative simple (extracții dinți de lapte, drenajul dinților cangrenoși etc), iar in situațiile în care este necesară efectuarea radiografiilor dentare, acestea pot fi decontate din bugetul local, în baza HCL nr. 137/30.05.2019.
Prin popularizarea serviciilor acordate în aceste cabinete, cu sprijinul cadrelor didactice și a părinților, distribuirea de flyere de informare, dar și alte materiale informative, ne dorim ca aceste cabinete dechise să fie în beneficiul copiilor și elevilor de pe raza Municipiului Zalău.
Unități școlare arondate cabinetelor stomatologice:
– cabinetul din incinta Școlii Gimnaziale ,,Iuliu Maniu”: Colegiul Tehnic Alessandru Papiu Ilarian (A.P.I.), Școala Gimnazială ,,Porolissum”, Liceul Reformat ,,Wesseleny”, Liceul de Artă ,, Ioan Sima”, Liceul Tehnologic ,,Voievod Gelu” , Școala Gimnazială,, „Corneliu Coposu”, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” și gradinițele: Voinicel, Pinocchio, Piticii Isteți, Grădinița nr .11, Grădinița nr. 14, Dumbrava Minunată, Licurici, Căsuța cu povești și Grădinița nr. 4.
– cabinetul din incinta Liceului Sportiv ,,Avram Iancu”: Colegiul Național Silvania, Școala Gimnazială ,,Simion Barnuțiu”, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Lazăr”, Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, Liceul Ortodox ,,Sf. Nicolae” și grădinițele: Grădinița nr. 1, Grădinița nr. 12, Grădinița nr. 5, Grădinița nr.7, și Ion Creangă.
La ora actuală se efectuează demersuri în vederea dotării cu aparatură de specialitate și autorizării celui de-al 3-lea cabinet stomatologic, care va avea sediul în incinta Grupului Școlar „Voievod Gelu”.
Precizăm că în toate unitățile școlare se vor derula programe informaționale prezentate de către medicii de specialitate cu privire la menținerea sănătății orale a copiilor noștri!
Prin intermediul cadrelor de specialitate din Serviciul Cabinete Medicale Școlare și Asistență Medicală Comunitară derulăm periodic campanii de educație pentru sănătate, cu privire la alimentația sănătoasă și activitatea fizică, prevenirea de boli transmisibile ( începând cu enterocolita, hepatita, boli diareice acute, TBC etc, până la bolile cu transmitere sexuală în rândul preadolescenților și adolescenților).
Precizăm faptul că, personalul medical școlar participă la cursuri de prim ajutor, precum și la instruiri privind prevenirea consumului de alcool, tutun și droguri în rândul elevilor din unitățile de învățământ din municipiul Zalău.
*Toți elevii și preșcolarii înscriși la școlile și grădinițele din municipiul Zalău beneficiază GRATUIT, de consultații și tratamente în cabinetele școlare de medicină generală și stomatologică, inclusiv în perioada vacanțelor școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *