Polițiștii din Jibou la „înălțime”. Au recuperat un prejudiciu de aproape 9000 de lei

La data de 10 martie a.c., poliţiştii din Jibou, împreună cu colegii lor de la Serviciul Rutier şi cei de la Serviciul de Ordine Publică, au desfăşurat o acţiune, în sistem integrat, ce a avut ca scop siguranţa cetăţenilor, a traficului rutier, dar şi prevenirea delictelor silvice. Peste 100 de sancţiuni au fost aplicate şi şapte mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea faptelor antisociale, dar şi siguranţa traficului rutier, rămân în continuare o prioritate pentru polițiștii din Jibou.

Poliția Orașului Jibou este condusă de comisarul șef de poliție Cățănaș Adrian – unul dintre puținii specialiști din cadrul IPJ Sălaj. 

Au fost legitimate 144 de persoane, fiind verificate 87 de autovehicule. Şapte persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, dintre care 64 la regimul circulaţiei rutiere, 10 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, patru la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, o sancţiune a fost aplicată la Legea 171/2010 privind regimul silvic, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 27580 lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, dintre care şase pentru nerespectarea regimului legal viteză şi cinci pentru depăşiri neregulamentare.

Totodată, poliţiştii au identificat patru persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 54 de ani, din Jibou, Surduc şi Gârbou, bănuite de furt calificat, distrugere din culpă şi infracţiuni silvice.

La acţiune au mai participat jandarmi şi poliţişti locali.

Exemplu:

Un adolescent de 17 ani, din Jibou, bănuit de comiterea a cinci furturi din auto şi unul dintr-o societate comercială, a fost identificat şi prins de poliţişti. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de aproximativ 90%.

Din cercetări a reieşit că adolescentul ar fi sustras, în perioada 23 septembrie 2020 – 27 noiembrie 2021, din cinci autoturisme, care se aflau parcate, dar neasigurate, mai multe bunuri (aparatură electronică, unelte electrice etc.).

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, la data de 9 octombrie 2021, acesta ar fi pătruns într-o societate comercială, iar dintr-o geantă a sustras două telefoane mobile.

Faptele au fost comise în Oraşul Jibou, prejudiciul cauzat fiind de 9300 lei, din care s-a recuperat aproximativ 90%.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Jibou, în vederea administrării întregului probatoriu.

Orice situaţie de urgenţă poate fi semnalată 112-apel unic de urgență!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *