Polițiștii sălăjeni alături de elevi cu informații utile și jocuri educative

La data de 6 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00 – 11.00, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului Criminalistic, alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat o acțiune preventiv – educativă la Școala Gimnazială Românași.

Principalele obiective ale acestor activități au fost prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, cunoașterea și respectarea principalelor reguli de circulație, prevenirea consumului de alcool sau substanțe interzise și impunerea unui comportament responsabil în rândul elevilor.

Polițiștii sălăjeni le-au explicat elevilor noţiunea de violenţă în şcoală, formele de manifestare ale acesteia, prezentându-le modalități de rezolvare a conflictelor printr-o comunicare nonviolentă, dar și aspecte referitoare la legislația în domeniu. Astfel, elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

În interacțiunea cu elevii, polițiștii sălăjeni și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog le-au transmis acestora, prin intermediul unor exemple adecvate categoriei de vârstă, informații utile despre consecințele și riscurile generate de consumul de substanțe interzise, informându-i cu privire la evenimentele negative în care ar putea fi implicați ca urmare a consumului unor astfel de substanțe.

Polițiștii rutieri le-au prezentat celor mici principalele reguli de circulație și le-au pus la dispoziție covorul rutier, cu ajutorul căruia, copiii prezenți au învățat, prin exemple practice oferite de polițiști, cum să circule corect și care este semnificația principalelor indicatoare rutiere și, totodată, li s-a explicat importanța cunoașterii și respectării normelor rutiere de către participanții la trafic, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație.

Elevii au manifestat interes față de temele și subiectele prezentate, ridicând problemele și dificultățile cu care se confruntă atât în relațiile colegiale, cât și în afara programului școlar, sens în care le-au fost acordate sfaturi și recomandări astfel încât sa nu fie nevoiți să se confrunte cu situații care le-ar putea pune în pericol viața.

Pentru asigurarea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ, polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de activități și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *